изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:43 EEST
Иде хаос и истерия! София остава без транспорт    
Новини

София остава без градски транспорт от 15 май. Безсрочна генерална стачка на шофьорите и ватманите в столицата заплашва да доведе до пълен хаос в най-големия град на страната.



По план стачката трябва да започне в 12 часа в полунощ на 15 май.

Десет процента от трамваите и тролейбусите в "Столичен електротранспорт" и 25 процента от автобусите в "Столичен автотранспорт" ще се движат в София след началото на ефективните стачни действия.
 
135 ще бъдат автобусите, които ще осигурят минималното обслужване по време на стачката.
 
От стачните действия няма да бъде засегнато обслужването на 27-а, 30-а, 42-а, 54-а, 59-а, 68-ма, 72-ра, 73-та, 74-та, 84-та, 90-та, 150-та, 260-та и 404-та автобусни линии, които се обслужват от частни превозвачи.
 
Нормално ще работи и столичното метро, както и маршрутните таксита.
 
Председателят на стачния комитет Павел Христов обаче заяви, че "не е в състояние да осигури минималното транспортно обслужване, ако шофьорите и ватманите не искат да излязат да работят".
 
Според него е възможно шофьорите да откажат да излязат заради възможни опити за саморазправа от страна на пътниците. Той отрече какъвто и да е политически елемент в предстоящия от 15 май протест.

Протестът е безсрочен - докато не бъдат удовлетворени исканията им, сред които е и това да се разреши въпросът с Наредбата за регулиране на работна заплата в дружествата с 50 и над 50% държавно или общинско участие.

Към момента заплатите в тези дружества подлежат на регулация от държавата или общините, а в губещите такива възнагражденията на практика са замразени.

В съобщение до медиите от КТ „Подкрепа“ и КНСБ съобщават, че трите искания на работещите в градския транспорт са:  увеличение на заплатите с 250 лв., възстановяване на първа категория при пенсиониране и подобряване на условията им на труд.

Пояснява се още, че заплатите на работещите в сферата на общинския градски транспорт са "цинично ниски" и не са се увеличавали през изминалите десет години. http://www.dnes.bg
 


Сходни връзки

Иде хаос и истерия! София остава без транспорт | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Иде хаос и истерия! София остава без транспорт
Автор: Anonymous да 2007-05-09 @ 23:29 EEST

В   Добрич  ще  подкрепят  ли  стачката  на   транспорта   или  техните  заплати  са  по-добри  от  Софийските????????     Може  би  няма  кой  да  ги  обедини  и  поведе  на  стачка  за    по-добри  социални  условия  ?   Къде  ли   са  СИНДИКАТИТЕ   ?     нАЛИ  СИ  ПРИБИРАТ   ЧЛЕНСКИЯ  ВНОС   МАЙНАТА  ИМ  НА  ШОФЬОРИТЕ    ОТ  ГРАДСКИЯ  ТРАНСПОРТ   ............................................................  СТАНИ   СТАНИ  ЮНАК   ДОБРУДЖАНСКИ   /   КОБИЛИТЕ  СИ  СЪБУДИ   ОТ    ПАША  ГИ  ЛИШИ.............................../ 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.81 секунди