изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:58 EEST
ДАРЕНИЕ ОТ ХОЛАНДИЯ ПОЛУЧИХА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниДарение от уреди и помощни средства за деца с увреждания получи сдружение "Свети Мина" от Холандия. То е организирано и предоставено със съдействието на народната певица Галина Дурмушлийска и съпруга й Яп ван Бейлен. Уредите, сред които има както употребявани, така и нови,  са закупени и доставени в България със средства, които са набирани чрез благотворителни кампании в Амстердам.
Дарението включва стендери за изправен стоеж, акумулаторна количка, тоалетни столове, повдигачи за лежащо болни и др. То беше транспортирано до Добрич със съдействието на кмета Детелина Николова, секретаря на общината Румен Русев и фирмите "Добруджански хляб" и "Господинов и синове".

Настоящото дарение е първото в рамките на дългосрочен идеен проект за подпомагане на родители с деца с увреждания в Добрич. Негов ръководител е Ханс ван дер Вилен. Досега той успешно е реализирал проекти в Сливен и Велико Търново. Негови колеги са логопедът Анемарийке Мелман и терапевтът Питър Даансен. Екипът от холандски специалисти има намерение да създаде център за съвети и обучение на родители с деца с увреждания, работилница за ремонт на технически помощни средства за деца с увреждания, както и разработване на проекти за финансиране от Община Добрич и фондация "Лале".
 


Сходни връзки

ДАРЕНИЕ ОТ ХОЛАНДИЯ ПОЛУЧИХА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди