изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:34 EET
ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗМА    
Новини

4 и 5 звездни могат да бъдат SPA, уелнес и бизнес хотелите, предвиждат приетите от правителството изменения в Наредбата за категоризация



Само 4 и 5 звездни могат да бъдат SPA, уелнес и бизнес хотелите, предвиждат одобрените от правителството изменения и допълнения в Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения. Целта е да се създадат условия за развитие на специализирани форми на туризъм - конгресен, балнео-, SPA и уелнес, чрез създаване на конкретни изисквания към съответните видове хотели и предлаганите в тях услуги. В действащата нормативна уредба липсват конкретни изисквания, отразяващи спецификата на отделните видове хотели. За първи път се дава точна дефиниция на бизнес-хотел.

 

Бизнес хотелите трябва да осигуряват условия за провеждане на работни срещи, конференции, конгреси, презентации, приеми, семинари и т. н. SPA хотелите е необходимо да предлагат разнообразни водни и козметични процедури, спортни занимания, природо-събразни форми и методи за релакс, физическо и естетическо поддържане на тялото, които са консултирани и реализирани от квалифициран персонал. Уелнес хотелите трябва да разполагат със SPA или уелнес център, в които се прилагат разнообразни услуги, процедури, терапии и програми, културно-развлекателни и хоби занимания. Хотел-резиденс ще бъдат 5-звездни и ще предлагат висок комфорт и нетрадиционно обзавеждане. Те ще бъдат изградени при пълна свобода на проектирането и архитектурно-творчески решения на външната конструкция и фасадата на хотела – резиденции, старинни сгради, паметници на културата.

 

Балнео-хотелите трябва да имат балнео-лечебен център със специализирано оборудвани кабинети, предназначени за извършване на профилактика, лечение и рехабилитация на туристите от квалифициран медицински и немедицински персонал. Клуб-хотелите пък са средство за подслон, в което туристите се обслужват по интереси и се предлагат основни и разнообразни допълнителни услуги.

 

Настоящите промени в подзаконовата нормативна уредба са насочени към средствата за подслон и заведенията за хранене и развлечения и не касаят уредбата на местата за настаняване. Те ще бъдат предмет на допълнителни изменения в Закона за туризма, с които ще се позволи въвеждането на нови видове обекти за настаняване като апартаментните комплекси, хостелите и самостоятелните апартаменти.

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди