изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:06 EET
ДИСКУТИРАХА ПОДОБРЯВАНЕТО НА ЖИВОТА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ    
ОбществоОбщина Добричка и Местната инициативна група за общината организираха вчера обществена дискусия, свързана с разработването на Местна стратегия за развитие по смисъла на подхода ЛИДЕР за развитие на селски райони.

Дискусията бе открита от кмета Петко Петков, в нея участваха председателят на Общинския съвет Славка Петрова, кметове и кметски наместници, директори на училища и детски градини, земеделски производители, арендатори, работещи в сферата на социалните дейности. Създадената Местна инициативна група ще планира развитието на територията на общината чрез разработването на Местна стратегия, която в бъдеще ще има реалната възможност да получи подкрепа и финансиране от страна на Министерството на земеделието и горите и ще създаде възможности за реализация на местни проекти за развитие на селския район.
Тема на обществената дискусия бе "Подобряване на качеството на живот в селските райони". Участниците в срещата имаха възможността да предложат своите идеи и бъдещи потенциални проекти за подобряването на качеството на живот, на облика на населените места, за достъпа до основни услуги на населението. Лектор по развитие на селските райони бе Марина Димова от фондация "Реформа в местното самоуправление". 
Процесът на разработване на Местната стратегия на МИГ ще продължи активно до края на юли с още две обществени дискусии. НДТ

 


Сходни връзки

ДИСКУТИРАХА ПОДОБРЯВАНЕТО НА ЖИВОТА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди