изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:00 EET
ВЛАГАТ 8 МИЛИОНА В ИЗГРАЖДАНЕТО НА "КАВАРНА СИТИ ЦЕНТЪР"    
НовиниВ съботния ден бе дадено символичното начало на изграждането на "Каварна сити център", съобщиха от пресслужбата на морската община. Обектът се намира в централната част на морския град. Символично лентата на обекта прерязаха управителят на фирмата-инвеститор "Планекс Холдинг" - Пламен Андреев, управителят на строителната фирма "Планекс" ООД - Христо Димитров и кметът на общината Цонко Цонев, който пожела успех на начинанието.

"Това е една от най-важните инвестиции за Каварна - изтъкна градоначалникът - тъй като тази стоманобетонна конструкция стои от близо 30 години и загрозява центъра на града. Радвам се, че успяхме да намерим инвеститор, който ще я превърне в модерна европейска сграда" - каза още Цонев.
Управителят на "Планекс Холдинг" заяви, че в реализацията на проекта ще бъдат вложени около 8 милиона лева, като обектът трябва да бъде завършен за 18 месеца. Предвижда се да има административно-търговска сграда с разгърната застроена площ от 12 700 кв. м. В нея ще има паркинги и подземен гараж, супермаркет, магазини, ателиета за услуги, ресторанти, нощен клуб, фото-студио, аптека, банкови и други офиси.
Целта на инвеститора е комплексът да обслужва, както населението на Каварна в момента, така и всички бъдещи нужди на фирми и туристи, привлечени от изграждащите се голф-игрища и разрастващите се необходимости от офис и търговски площи в региона. Инвеститорът добави още, че след завършване на обекта ще бъдат разкрити около 200 нови работни места, ще се осигурят нови 110 паркоместа в централната част на града, а теренът около комплекса ще се благоустрои и озелени.
 


Сходни връзки

ВЛАГАТ 8 МИЛИОНА В ИЗГРАЖДАНЕТО НА "КАВАРНА СИТИ ЦЕНТЪР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди