изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:48 EEST
ФОРМУЛАТА НА УСПЕХА Е ДА ИМАШ ЖЕЛАНИЕ ДА ПОСТИГНЕШ НЕЩО    
ОбществоНосителят на Гран при на тазгодишното - 19-о издание на европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" Георги Дюлгеров пред НДТ

Георги Дюлгеров е на 26 години, от Бургас. Живее и учи в София, в държавната музикална академия "Панчо Владигеров", в класа на Алис Боварян. Той бе любезен да отговори на няколко въпроса специално за читателите на в. "Нова добруджанска трибуна".
- Първо - честито! Как се чувствате, когато сте достигнал върха в един конкурс? Какво е усещането?
- Няколко души ме попитаха за това. Мисля, че не е важно какво си постигнал, а колко усилия си хвърлил, за да достигнеш до дадено ниво. За мен тази награда е просто една награда. Аз не съм нищо повече от всички участници, защото всички пяха блестящо. И тази награда е за всички.
- Какво те накара да заложиш във втората конкурсна вечер на песента "Камино"? Първо, тя се изпълнява от жена, и второ не коя да е, а примата на българската естрада Лили Иванова.
- В интерес на истината, до последно не бях планувал да пея "Камино". Реших вече да не залагам на песни от творчеството на Георги Христов, с което съм известен. Напротив, направих точно обратното. На първи тур изпях мое авторско парче, което представих на "Бургас и морето" миналата година. Съвсем случайно реших да изпея "Камино", не за друго, не че за първи път я изпълнявам, но аз съм я пял единствено в Караоке бар, пред приятели. Реших да видя как ще звучи такава хубава песен на голямата сцена.
- От кога се занимаваш с музика?
- С музика се занимавам от дете. В интерес на истината, аз сам се научих да свиря на пиано, в последствие го усъвършенствах и вече свиря от 18 години. Бях в икономически техникум, но там беше просто ужасно. Преместих се в музикално училище, след това в музикална академия.
- Каква е формулата на успеха?
- Не е това да има постоянство. Може би формулата на успеха е да имаш желание да постигнеш нещо. И ако имаш желание, ти ще го направиш. Но специално за певците - трябва да вярват много в себе си. Ако не вярват, нищо няма да стане.
- Какво дават конкурсите на младите хора?
- За себе си не мога да кажа, че е някакъв трамплин, защото аз съм от дете на сцената, бил съм и на по-големи сцени.  Но за останалите е един голям трамплин - не за друго, а за това, че се сблъскват с конкуренти, както е и на този конкурс в Добрич. На "Сарандев" има дори участници от друг континент - от Азия, и за тях това е един много добър форум за изява.
- Какви са впечатленията Ви от европейския младежки конкурс "Сарандев"?
- В конкурса в Добрич участвам за втори път. Миналата година имах три участия на конкурси в България и видях, че това жури тук е най-професионалното, най-добре отсяващо и показващо тези, които могат и се справят най-добре. Навсякъде другаде, мисля, че има страшно голяма корупция. Публиката тук е невероятна. Аз съм го казвал и друг път - на конкурса в Добрич звукът е много добър. Един изпълнител без звук просто загива на сцената. 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

ФОРМУЛАТА НА УСПЕХА Е ДА ИМАШ ЖЕЛАНИЕ ДА ПОСТИГНЕШ НЕЩО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди