изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:08 EEST
РАЗГОВОРИТЕ ПО МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ МОЖЕ ДА СТАНАТ БЕЗПЛАТНИ    
Европейски съюзПодготвя се директива за премахване на санкциите при предсрочно прекратяване на потребителски кредити, каза в Добрич еврокомисарят Меглена Кунева 
 


Като положителен определи българският еврокомисар Меглена Кунева отчета за първите 100 дни от работата си. Два са били приоритетите й. Успяла е да наложи своя отпечатък при разработването на стратегия за развитие на политиката за защита на потребителите. Той е свързан с потребителя на 21 век, като потребител на услуги, не само на стоки, потребител, който ползва различни форми на търговия, включително и чрез Интернет, със специално внимание към новите страни-членки, каза М. Кунева на пресконференция в Добрич. Другият аспект от работата й е бил преглед на законодателството за защита на потребителите. Имало области, които вече не отговарят на нуждите на 21 век. Предстои приемане на важна директива за потребителския кредит от Съвета на министрите. Тя предвижда да се даде право за предварително изплащане на потребителския кредит, без да се дължи наказателна лихва, обясни М. Кунева. И добави, че по този начин ще се даде възможност в определен период, еднакъв за всички страни, без санкции да се откажем от договор, който имаме намерение да сключим или дори сме сключили. На 6 юни предстои да се приеме и директива за това как да разпределим времето когато ползваме недвижим имот без да е наша собственост. Тя ще позволява да си купим наем в туристически обект и в рамките на 3-5 години да го ползваме в точно определено време за определен срок. По този начин ще може да се засили гражданският оборот в туризма, обясни М. Кунева. Каза, че има идеи да се сложи "таван" на данък печалба за мобилните оператори, което може да намали цените на мобилните услуги до 300 процента. Имало дори предложение разговорите по мобилни телефони да станат безплатни, а мобилните оператори да печелят от извършваните други услуги. .
На въпрос как ще коментира скандала около Румен Овчаров, еврокомисарят отговори, че е потърпевша както всички българи, тъй като става въпрос за образа на страната ни. Никой от колегите й директно не й е задавал въпроси, тъй като там всеки ден се получавала информация за това какво пишат вестниците у нас. За напускането на министрите от НДСВ на правителственото заседание тя каза, че това е изцяло вътрешна политика.

Качествения евродепутат определи като знаещ, динамичен, готов да отговаря на въпроси, дори да каже, че не знае, но да провери, а не да избягва отговорите, със знания за европейските институции. Лично тя имала пристрастие към младите хора. "Смятам, че в политиката най-лошото са дървените философи и манипулаторите" - каза още Меглена Кунева на пресконференцията.
По-късно тя изнесе лекция на тема "Политиката на ЕС за защита на потребителите" на семинара "Потребителят - основна движеща сила в Единния европейски пазар". Искам Комисията да може да каже на всеки един гражданин на ЕС до 2013 г., че той може да пазарува навсякъде от ЕС, от кварталния магазин до Интернет, като е сигурен, че ще бъде еднакво ефективно защитен. И да може да каже на търговците на дребно, че те ще могат да продават навсякъде на базата на ясен набор от правила, каза пред участниците в семинара еврокомисарят.

 


Сходни връзки

РАЗГОВОРИТЕ ПО МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ МОЖЕ ДА СТАНАТ БЕЗПЛАТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди