изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:01 EET
ПОЗИЦИЯ НА ЧИТАТЕЛИТЕ: Д-Р РУСЕВ ЗАСЕГНА ИНТЕРЕСИ НА "ТОП ЛЕКАРИ", ЗАТОВА ГО ОСЪДИХА ДОБРИЧКИ СЪДИИ    
ОбществоСмятам, че нашата съдебна система не е по-добра от тази в Либия - на М. Кадафи, след като в това дело не се взеха мнения на независими от добричките "корифеи" медици и техни покровители от Варна, не се взе предвид и общественото мнение, нито пък и показанията на стотици хора, спасени от смърт или излекувани лично от д-р Дженко Русев.

Д-р Русев не само е полагал Хипократовата клетва, той е доказал стотици и стотици пъти, че е спазвал тази клетва, че е един истински специалист, че е лекар, посветил живота си на своите пациенти. Твърдя това, защото то лекува майка ми, баща ми, а след това и съпругата ми. Аз съм видял само добро от този човек, както и стотици хора, дошли да се подпишат в защита на личността му, професионализма му и човешкото му достойнство.

Аз съм шокиран от добричкото правосъдие, нямам доверие изобщо в българската правосъдна система. Шокиран съм, защото не мога да си обясня как доказани рецидивисти, как дори убийци и изнасилвачи се разхождат свободно по улиците и делата им години и години стоят някъде покрити от прах и как се прави какво ли не, за да се отнеме възможността на един доказал се специалист да спаси живота на още много хора. Непонятно ми е как един пияница, умишлено подкарал автомобил, дори нямащ книжка за управление, направил тежка катастрофа с един или двама уби, при това избягал от местопрестъплението, може отново да е на пътя след някакво съдебно споразумение, а в същото време един лекар да бъде осъден, след като дори последните дни е бил отпуск и не е бил край пациента, който, за съжаление, е починал пред очите на негови колеги.

Моите съболезнования пред родителите на починалото момче, но аз съм убеден, че добричките съдии оневиниха истинските виновници, които сега злорадстват за своя колега.  

Обществена тайна е, че д-р Русев често оправяше грешките на свои колеги - "топ лекари", тъй като много пациенти го търсеха, след като са минали изпитали лично на гърба си "професионализма" на именити доктори от Добрич и Варна.

Аз настоявам правосъдието да информира обществото колко операции е правил д-р Русев, какви грешки на негови колеги е коригирал. Настоявам за нова експертиза по случая, която да бъде направена от независими специалисти, от такива, които да нямат общ бизнес с добрички и варненски хирурзи, да нямат интерес от това да бъдат отстранявани доказали се добрички лекари, за да извличат от това икономическа изгода, вкарвайки своите пациенти след подобаващо заплащане в свои клиники, кабинети и къде ли не. Добрич е голям град, ние имаме много добри медици-професионалисти, нека ги запазим, а не с някаква лека ръка или по поръчка да се лишаваме от тях и да се самоунищожаваме като търчим по Варна и София, а след като ни вземат партите да ни връщат, както и сега, обречени.

Господа съдии, хирургът и неговият труд са нещо свято, не ги омаскарявайте.

 

Пламен КАЛИНКОВ,

член на Инициативния комитет за събиране на подписка в защита на д-р Дженко Русев

 


Сходни връзки

ПОЗИЦИЯ НА ЧИТАТЕЛИТЕ: Д-Р РУСЕВ ЗАСЕГНА ИНТЕРЕСИ НА "ТОП ЛЕКАРИ", ЗАТОВА ГО ОСЪДИХА ДОБРИЧКИ СЪДИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди