изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:41 EET
АБИТУРИЕНТИТЕ НА ДОМ "ДЪГА" ЩЕ ПРЕСЛЕДВАТ АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА    
НовиниВчера домът за деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" в Добрич изпрати своите двама абитуриенти - Светльо и Диян. Момчетата посрещаха гостите си в приповдигнато настроение, облекли новите си официални костюми, дарени им от магазини "Златев" и с обувките - подарък от ученици от Езикова гимназия.

 Споделиха, че се вълнуват от това, което им предстои, от раздялата с приятелите, с които са живели повече от десетилетие, както и с възпитателите от дома. Специално за тържеството в "Дъга" бяха подготвили и празнична програма. Тя бе посветена на 24 май, но погледите на всички по-малки възпитаници на дома бяха вперени в двамата млади мъже, на които предстои да станат самостоятелни. Днес е абитуриентският бал на Светослав Тодоров, а Диян Петков ще празнува на 21 май. Бизнесмен от Добрич е осигурил средствата за кувертите им за празника. Пред НДТ Диян сподели, че вече 12 години е в дома. Завършил е Професионалната гимназия по туризъм, но смята да започне работа в строителството - по обекти по Черноморието. Светльо, който завършва транспортната гимназия, също ще работи с него. Двамата искат да спечелят малко средства, за да могат да заминат в чужбина. Мечтата им е да отидат в САЩ и там да работят като шофьори на камиони.  Не изключват варианта първо да поработят малко из Европа, за да спечелят пари и след това да се отправят отвъд Океана. Светльо е в дома от 11 години. Вчера там беше и едното от по-малките му братчета. Момчето сподели, че майка му, която живее в Добрич, е на работа и не е могла да дойде на тържеството, но очакваше тя да го изпрати на бала му. Той има още три сестри и един брат. Поддържа връзка с родителите си, но не му се говори повече около семейството и защо той е в дома. Преди тържеството момчетата пожелаха да благодарят на всички, които през тези години са ги подкрепяли, особено - на възпитателите в дома, които са им помагали.
Сред гостите на тържеството в чест на двамата абитуриенти бяха кметът Детелина Николова, представители на отдела за закрила на детето към Общинската служба за социално подпомагане и на фондация "Ръка за помощ".
 


Сходни връзки

АБИТУРИЕНТИТЕ НА ДОМ "ДЪГА" ЩЕ ПРЕСЛЕДВАТ АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди