изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:32 EEST
РЕКОРДЕН БРОЙ ПИСМА ОТКРИХА В КУТИЯТА ЗА КОРУПЦИЯ    
НовиниРекорден брой писма - 9, бяха открити вчера в кутията за сигнали за корупция и жалби на граждани в кметството в Добрич. Тя бе отворена за 58-и път от тричленна комисия от общински служители, начело със секретаря Румен Русев. Сред сигналите имаше и три анонимни. Единият е от гражданин - недоволен от отговора, получен по предишен негов сигнал за корупция от страна на общински служител. Р. Русев обясни, че анонимният сигнал е бил проверен и е установено, че не отговаря на истината.

Тъй като анонимният гражданин не е доволен от отговора, той е подал нова жалба. Другото анонимно писмо беше от пенсионер, който не харесвал начина, по който учителка работела. Получена е и жалба, отново без подпис, срещу заведение в града - за това, че е мръсно и нехигиенично. Друг получен сигнал в кутията бе за това, че дете е паднало от люлка на детската площадка пред Обредния дом. Предлага се люлката да бъде демонтирана или ремонтирана. Имаше и писмо от анонимен гражданин, който е посочил в снимков материал проблемни места в кв. "Дружба". Тези сигнали, които се отнасят до проблеми на "ВиК", ще бъдат изпратени на водното дружество, по другите ще реагира общината. Няколко еднакви писма, но адресирани до председателя на Общинския съвет д-р Мирослав Попов, до кмета Детелина Николова, зам.-кметовете Иван Колев и Пламен Ганчев бяха получени от Нермин Раим. Тя се жалва от това, че от 40 години живее в общинска къща, която е в парцел, в който общината е съсобственик на частно лице. През годините жената е искала да купи кирпичената общинска къща, но поради наложените мораториуми - за продажба на къщи или изобщо за продажба на общински жилища, това не е станало. Р. Русев се ангажира да бъдат проверени подадените сигнали и жалби и при възможност да се реагира и отговори. Вчера той съобщи и какво е направено по подадените сигнали преди месец. По повод предложението да се вземат мерки за почистване на базарите за мартеници, общината ще предвиди такива механизми за следващата година. Ще се разгледа и идеята да се взема депозит от търговците. По повод писмото на гражданин, посочил 16 проблемни места в града, Р. Русев посочи, че всички разумни предложения се вземат предвид. На "ВиК" е препратено писмо относно проблем с общ водомер.
 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН БРОЙ ПИСМА ОТКРИХА В КУТИЯТА ЗА КОРУПЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди