изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:35 EET
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ"    
ПолитикаС. Станишев: "Ако някой не иска да плаща аренда на собствениците - няма да му се играе по свирката"


По време на пресконференция, която все пак премиерът Сергей Станишев благоволи да даде на иначе изпъдените от срещата му с отбрани земеделски производители среща в Добрич, той заяви: "Когато се обявява бедствено положение, трябва много внимателно да се прецени. Ако някой не иска да плаща аренда на селскостопанските собственици, като се извини с обявяването на бедствено положение - няма да му се играе по свирката. Защото при бедствено положение това може да бъде извинение да не се плаща аренда на собствениците".
Тук може би е редно да вметнем редакционен коментар, за ограмотяване на премиера, който пълни доста голяма част от бюджета на държавата от тези пари, че всъщност те не се наричат "аренда", а рента. Думата идва от френски език, но...
Именно и в тази връзка, да изкажат своето несъгласие ни потърсиха представители на крупните и по-дребни земеделци в лицето на Стоян Ковачев и Росен Димов, както и председателят на първата регистрирана у нас браншова организация - Националният съюз на зърнопроизводителите - Пламен Борисов. Пред журналисти стопаните заявиха: "Дойдоха уж /премиерът и министърът/ да се срещнат с нас, да споделим къде ни стяга чепикът, а ние нищо не разбрахме. Диалог не се получи. Поведението им бе неадекватно. За нас е обидно да ни смятат за рентаджии. Ние сме производители" - казаха земеделските стопани. П. Борисов допълни, че организацията, която той ръководи, подкрепя колегите си от Асоциацията на зърнопроизводителите и ще се присъедини към тях, ако правителството не стане съпричастно към проблема, който имат стопаните заради сушата. "Премиерът отъждестви в изказване зърнопроизводителите с плащането на ренти, а те се формират в резултат на нашето производство. Защо представители на бранша не бяха допуснати на срещата? Събраха се шепа хора - Станишев и една групичка партийни клакьори, като ловна дружинка. Правителството не ни разбира. Това не е диалог. За разлика от колегите, ние не поставяме ултиматуми, но искаме адекватни мерки от финансовия колапс, в който сме изпаднали заради сушата. Не знаем с какво ще засеем наесен" - каза още П. Борисов. И припомни, че нито на срещата с министър Кабил, нито някъде другаде земеделците са поставяли въпроса какво ще правят с плащането на рентите. "Ние искаме да имаме хора, на които да се опрем и, с които да излезем от тежката ситуация. Въпросът беше професионален - как ще засеем, а според министъра ние бяхме калпави ученици. Нахока ни, а после извади всички ни на блока. Искахме да говорим професионално и никой от нас никога не се е крил зад сушата, за да не плаща ренти. Все пак, очевиден е фактът, че има площи в страната, унищожени на 100 %" - каза още П. Борисов.


 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ" | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ"
Автор: Anonymous да 2007-05-18 @ 16:36 EEST
На министър Дебил, му обработвали 70 000 дка в землището на село Зърнево!??! Това разправят местните му еднородни съпартийци!
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ"
Автор: Anonymous да 2007-05-18 @ 16:50 EEST

Вие,Земеделците,не сте Рентаджии,а МЕНТАРДЖИИ

Я да си направим добре сметката-земята не е ваша,парите са от държавата,сега и от Европа ще идват.

Значи,какво излиза-с чужда пита помен искате да правите.

Прав е Станишев,искате да не плащате на хората,да огладнеят съвсем и да ви продадат земите си на безценица.

Това е истината

Щом няма печалба,сменете културите бе,сейте кактуси,правете Текила

Четете вестници,слушайте телевизия и ще видите че се променя климата

Ами бъдете по-гъвкави

Суша-значи няма жито-ами внасяйте,никой не ви спира

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ"
Автор: Anonymous да 2007-05-21 @ 16:02 EEST

да те еба в дървения философ!!! ти на всяка статия ли ще правиш коментар?!с просташкото си мислене само дразниш.........така че......дръж  си го в тъпата кратуна!

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ"
Автор: Anonymous да 2007-05-21 @ 19:20 EEST
Няма значение дали те дразня или не-ти си ми най-малката грижа.Особенно като гледам как се изразяваш,ми става ясно колко ти е образованието.Или може би си русолявичък-ако разбираш какво искам да кажа?
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ: "НИЕ НЕ СМЕ РЕНТАДЖИИ"
Автор: Anonymous да 2007-05-21 @ 20:13 EEST
kato si tolkova otvoren  6to  ne  se  hvane6  ti  da  raboti6  tezi  zemi  ili  tolkova  ti e  akala ............ komunist  mrasen  ............  hodi liji  gaza na  stani6ev  i  dogan

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди