изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:19 EEST
След ден размисъл и Петър Стоянов се оттегли    
Политика  И лидерът на СДС Петър Стоянов подаде оставка заради неуспеха на партията на изборите за Европейския парламент.

Новината идва само ден след като шефът на ДСБ Иван Костов хвърли оставка. Вчера Стоянов категорично отказа да подава оставка: “Моята оставка днес и утре няма да помогне на СДС. Ще я подам при една подредена къща“. Днес обаче Стоянов призна след НИС на СДС, че партията може и без него. "Подавам оставка не с идеята да направя някакъв театрален жест, а защото мисля, че бъдещата десница се нуждае от обновление. То минава през оттегляне на всички досегашни лица от политиката в дясното пространство, не с бъдещи конференции. Българската десница ще се справи по-добре без нас", каза лидерът, цитиран от БТА. Може би съвсем ще се оттегля от политиката, но ми оставете малко време да реша, включително и дали ще остана депутат, призова той. Сините били готови за разговори за обединение с хората, които на изборите признали, че разединили десницата - Стефан Софиянски и Иван Костов. Ние вече готвим контактна група за разговори с тях, но това обединение може да стане само при определени условия", каза още Стоянов, без да конкретизира. По-рано днес Костов поиска обединение между ДСБ и СДС. Зам.-председателят на СДС Иван Сотиров пък каза, че съюзът ще инициира разговори за създаването на единен политически субект под името СДС, от което всички десни партии са тръгнали. Ръководството на СДС засега остава. На 30 май ще има Национален съвет, на който ще се вземат останалите важни решения за партията. СДС не успя да прескочи избирателната бариера от 5,56% с резултат от 4,73% по данни на ЦИК. Според Стоянов СДС е загубила изборите, защото "има толкова много враждуващи партии в дясното и ние бяхме наказани за това". Стоянов бе президент от 1997 до 2001 г. Той стана председател на СДС през 2005 г. От 2001 г. насам СДС е опозиционна партия.
 
Петър Стоянов ще прецени дали да остане депутат в Народното събрание
22 май 2007 | 13:07 | Агенция "Фокус"
София. Лидерът на СДС, който днес подаде оставка, заяви че ще прецени дали да остане депутат в Народното събрание. На днешната пресконференция Стоянов посочи, че другите важни решения за партията ще бъдат взети на Национален съвет другата сряда, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Катастрофалният резултат на изборите за евродепутати се дължи на враждата между десните партии, бе категоричен Стоянов. По думите му фундаментална грешка било да се мисли, че дясното ще загине без неговите лидери. Според Стоянов десницата има нужда от нови лица, а не от старите лидери.
“До вчера сутринта вярвах, че СДС ще успее да вкара един евродепутат. Разочарованието е голямо. В непрекъснат контакт съм с избирателите. От вчера до днес съм провел 2000 телефонни разговора с избиратели и получих още толкова sms-а”, каза синият лидер в оставка. Петър Стоянов благодари на избирателите, дали гласа си за СДС и на медиите за добрата работа заедно.
“Вярвах, че с честната и открита кампания, с множеството срещи с избиратели и без предизборни клипове ще успеем да се преборим за място в Европарламента.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

След ден размисъл и Петър Стоянов се оттегли | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
След ден размисъл и Петър Стоянов се оттегли
Автор: Anonymous да 2007-05-22 @ 21:14 EEST
Костов и Стоянов, да си изринат местните боклуци, пък тогава да се обединяват и правят нова партия???
След ден размисъл и Петър Стоянов се оттегли
Автор: Anonymous да 2007-05-23 @ 14:33 EEST
Ти си гребай в герба, не ти е раббота СДС и ДСБ да оправяш, те не са лъжица за твойта уста
За силна дясна партия!!!
Автор: Anonymous да 2007-05-23 @ 16:12 EEST
Не съм от Герб - време е да се омитате от ръководствата - не ви ли е срам???
За силна дясна партия!!!
Автор: Anonymous да 2007-05-23 @ 16:52 EEST
Вероятно си новият лидер на СДС

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди