изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:07 EEST
ЗАДИГНАХА 50 ОВЦЕ И АГНЕТА ОТ С. КРАИЩЕ    
Ред и сигурност50 овце и агнета са задигнати от стопанска постройка в генералтошевското село Краище, съобщиха от областна дирекция "Полиция" в Добрич.

Кражбата е извършена в нощта след изборите - на 20 срещу 21 май. Хора от селото разказаха, че животните са собственост на ЕТ "Божур - Енчо Стоянов". Те били отглеждани в постройки на бившето ТКЗС край Краище. Помещенията били охранявани от двама нощни пазачи. Овцете и агнетата не били изкарани от официалния вход. Неизвестните крадци избили задната стена и изкарали от там добитъка. Вероятно животните били заведени донякъде и от там натоварени в коли.
Собственикът отглеждал общо 120 овце и 40 агнета. Той обработвал и 5 000 декара земя. Само два дни преди кражбата от селото били задигнати две овце и две агнета. В Краище има регистрирани 21 души, но постоянно в него живеят 15. Вече не гледаме животни, защото ги крадат, жалва се един жителите.
По случая работят служители на РПУ-Ген. Тошево, провеждат се активни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние. По случая е образувано досъдебно производство. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАДИГНАХА 50 ОВЦЕ И АГНЕТА ОТ С. КРАИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди