изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:13 EEST
ЗЛАТО ЗА МАРИЯН, СРЕБРО ЗА ГАЛИН    
СпортВ Добрич бяха раздадени златните медали в Държавния шампионат по бокс за мъже.

Двукратният европейски шампион Димитър Щилянов дойде с 40 градуса температура, но си тръгна с първото място в кат. до 64 кг. След състезанието националът, който бе обявен за най-техничен боксьор, заяви, че вече насочва своята подготовка за Световното първенство наесен и Олимпиадата в Пекин догодина. Шампионът при 81-килограмовите бившият състезател на “Добруджа” Мариян Момчев, който в момента е боксьор на “Ботев” Пловдив,  получи приза за най-добре представил се състезател. Наградата за най-млад получи представителят на домакините Николай Илиев, който заедно със Станислав Проданов привлече вниманието на юношеския национален селекционер. Двамата получиха покани за участие в международен турнир и в неделя заминават за Полша. В лицето на Галин Владимиров тимът на “Добруджа” взе 533-я си медал в своята 60-годишна история, който се оказа сребърен. Възпитаникът на Михаил Георгиев и Валентин Йорданов отстъпи на Румен Мотовски от “Спартак” Плевен. С най-много отличия от шампионата си тръгнаха отборите на ЦСКА, Победа Бургас и Славия Саламандър. Тимът на “Добруджа” спечели 5 медала – сребърен в лицето на Галин Владимиров и бронзови, които станаха притежание на Диян Енчев, Николай Илиев, Мартин Колев и Станислав Проданов.  Представителят на БК Добрич Ивелин Димов завоюва бронзов медал в кат. 48 кг.

 

 

МНЕНИЯ СЛЕД ШАМПИОНАТА:

 

Митко ДИМОВ – съдия по бокс и член на УС на клуб “Добруджа”: “Гордея се, че моят роден град е изтъкнат боксов център в страната и че бе домакин на такова голямо състезание. Организацията бе превъзходна. С отлични впечатления останаха и представителите на федерацията. От подрастващото поколение виждам много талантливи боксьори. Николай Илиев и Станислав Проданов направиха много добро впечатление с изявите си на ринга. Според мен съдийството е изключително обективно. От присъстващите рефери само двама не са съдии от международна категория. Най-радостното е, че зала “Русалка” бе пълна. Държавата може да е обърнала гръб на спорта, но интересът към бокса е жив”.

Димитър ЩИЛЯНОВ: Дойдох, видях и спечелих. Пристигнах с 40 градуса температура. На кантара бях 64 килограма, а исках да участвам в по-горната категория до 69 кг. Не съм спирал да тренирам и в момента съм в спортна форма. Затова златният медал не е изненада за мен. Сега предстои да разговарям с федерацията за участието ми на Световното първенство. Аз обаче съм амбициозен човек със спортен дух, който ще насочи своето внимание към игрите в Пекин догодина. У дома имам конкуренция в лицето на двама-трима състезатели, но смятам да дам всичко от себе си на лагери и тренировки, за да се преборя за титулярното място.

Галин ВЛАДИМИРОВ: Доволен съм от второто място. Не спечелих шампионската титла, защото нямах време да се подготвя за първенството. Сега отново ще вляза в залата и ще тренирам сериозно. Обещавам на следващото състезание да бъде добре подготвен. Благодаря на хората, които дойдоха в залата и ме подкрепиха по време на финалния двубой.

Мариян МОМЧЕВ: Доволен съм от представянето си и няма как да е другояче, защото спечелих златен медал. Сега ще насоча своите сили в подготовка за участие в Световното първенство. В момента защитавам цветовете на “Ботев” Пловдив, защото те ми предлагат добри условия за тренировки. За златния медал ми помогна и публиката, която чувствам като своя, защото тук израснах като състезател. Смятам, че този златен медал ще ми даде повече увереност в следващите шампионатни мачове и ще бъде поредната ми стъпка към титулярното място в националния тим.  

 


Сходни връзки

ЗЛАТО ЗА МАРИЯН, СРЕБРО ЗА ГАЛИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди