изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:57 EET
ПРЕБИТАТА ВДОВИЦА ОТ ЛОВЧАНЦИ: ДУШИ МЕ СЪС СЕЗАЛ И УДРЯ ГЛАВАТА МИ С ЧУК    
Ред и сигурност 76-годишната Пенка Атанасова от добричкото село Ловчанци е била душена със сезал от свой съселянин, ръцете й са нарязани с нож, а главата й, тялото, гърдите - удряни с чук. Както НДТ писа, на 18 май посред бял ден жената била пребита от съселянина си Кольо Байчев. След жестокия побой Пенка е била настанена първоначално в ОАИЛ на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, след няколко дни била прехвърлена в Отделението по неврохирургия. Възрастната жена пожела да разкаже пред журналисти за ужаса, който е преживяла.

 

Екшънът се разиграл по обяд миналия петък. Малко преди това Пенка, която е вдовица и живее сама, скубела трева в двора на къщата си и видяла циганин да носи с количка камъни. Той бил нает от Кольо Байчев, който си правел в двора шахта за мръсен канал. Камъните били вземани от зид, делящ имота на Кольо и имот, в който никой не живеел - бабата починала преди три месеца. Пенка направила забележка на работника, че оградата не е на родителите на Кольо. Малко след това при нея дошла жената на Кольо - Цеца. И на нея възрастната жена обяснила, че плетът е на други хора. Пенка не обърнала внимание на обидните думи на Цеца, а само казала: "Заминавай си, че по-висока да не става". Именно тази реплика се оказала фатална за възрастната жена.

Пенка тъкмо си сложила масата за обяд, когато видяла, че към къщата идва Кольо Байчев. Помислила си, че иска да се разправят за каменния плет. Той обаче носел сезал, ножче, а под мишницата си - чук. Пенка била на входа, когато Кольо я хванал и я блъснал вътре в дома й. Прекарал сезала през врата й и й казал: "Ще те удуша, тук трябва да те убия". Жената успяла да вкара дясната си ръка между сезала и врата си, за да разхлаби примката. 65-годишният мъж започнал да я ръга по ръката с ножа. Последвало същото и с лявата й ръка. След това Кольо я съборил, сложил главата й на каменните стълби пред къщата и започнал да я налага с чук. Ударите валели един след друг - по главата, по гърдите, по гърба... Пенка се молила да я остави, а той само повтарял "По-нагоре ще отиваш, а ...". Жената била цялата в кръв, Кольо спрял да я бие, едва когато кръв шурнала и от устата й. Биячът заключил баба Пенка в дома й и изчезнал. Възрастната жена успяла да се добере до кухнята си и по телефона да звънне на близки от селото. По това време, съвсем случайно, пристигнали синовете й от Варна я откарали в болница, обадили се и в полицията.  "Господ ги изпрати", казва за децата си Пенка. Дни след побоя възрастната жена споделя, че се страхува да се прибере на село.

Хора от Ловчанци разказаха, че Кольо Байчев се опитал да избяга с колата си, но служителите на реда заградили селото и го задържали. На 23 май Окръжният съд му наложи мярка "задържане под стража", която може да бъде обжалвана в 3-дневен срок в Апелативен съд - Варна.

В село Ловчанци живеят около 800 души. Много от тях са възрастни хора, пенсионери, сред които и много самотни. Повечето от тях са жени, казаха за НДТ от кметството в селото. Преди години Кольо Байчев бил учител, разказаха местни хора. Сега той и съпругата му били пенсионери. Имали собствен бизнес - държали магазин, близо до ромския квартал в селото. Съселяните им определено го упреквали за това, което е сторил на възрастната жена. 

По-филми сме гледали как при подобен случай селото изолира бияча, не пазарува от магазина му и бизнесът му пропада. Какво ще се случи в Ловчанци - никой не се наема да прогнозира. Мнозина от селото се съмняват, че опиталият да убие самотната вдовица ще бъде осъден и вкаран в затвора. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕБИТАТА ВДОВИЦА ОТ ЛОВЧАНЦИ: ДУШИ МЕ СЪС СЕЗАЛ И УДРЯ ГЛАВАТА МИ С ЧУК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди