изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:56 EEST
БЪЛГАРИНЪТ ПИЕ ОТ 4 ДО 6 Л БИРА НА ДЕН    
ОбществоВ рамките на три от почивните дни се проведе първият бирен фест в Добрич, организиран от общината и регионалната браншова структура на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите у нас. Основни съорганизатори на феста бяха пивоварна "Болярка", която е и единствената българска пивоварна, собственост на "Мелинвест", и фирмата, произвеждаща минерална вода Горна баня.
Пивоварната достави за трите дни в Добрич общо 20 т бира, като представителят Момчил Иванов заяви, че заводът има готовност да достави още количества. Две бири имаха възможност да опитат добричлии - "Болярка" и специалното пиво "Калтенберг". Бирите се търгуваха съответно за по 1.00 и 1.20 лв., а кебапчетата вървяха по 80 стотинки. Богата програма съпътства бирения фест, който М. Иванов разкри, че ако и да е първият, няма да е последният. "Наесен отново ще правим такъв фест тук, в Добрич и вече ежегодно проявата ще я има.

Ние сме също пивоварната, която осигурява над 25 т бира за мега-концерта на Джордж Майкъл в София" - каза още М. Иванов и добави, че средствата от продажбата на пенливата течност по време на концерта ще бъдат дарени в сметка за освобождаване на медиците ни, задържани в Либия. "Очакваме да съберем минимум 25 хил. лв. по този начин и да ги дарим" - добави Иванов.
Пред журналисти М. Иванов заяви, че според статистика от миналата година, българинът вече изпивал по 4-6 л бира на ден. "За 2006 г. биреният бизнес у нас, според статистиката, е отбелязал 30 % ръст. Само допреди 3-4 години сме изпивали едва от 1 до 3 л дневно на човек, докато вече дневната ни консумация на бира като нация достига от 4 до 6 л дневно" - каза Иванов и добави, че всички абитуриенти, които дойдат на феста, ще получат подарък от пивоварната - по една кутийка от традиционните производства на фирмата, както и бутилка от най-новото производство, тип специално пиво - "Кингс". Фестът бе открит от кмета на Добрич Детелина Николова и председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИНЪТ ПИЕ ОТ 4 ДО 6 Л БИРА НА ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди