изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:00 EEST
ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ БЕ ПОД ВЗОРА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ    
ОбразованиеЗа първи път тази година празничното шествие на 24 май - Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, бе пред паметника на Светите братя Кирил и Методий, който бе открит неотдавна. Учениците и техните преподаватели дефилираха на площад "Свобода", а малките танцьори и мажоретки изпъстряха картината.

Кметът Детелина Николова поздрави добричлии с празника на българския учител, на българските творци, на българския дух.  "24 май ни изпълва с национална гордост. Всяко честване ни дава самочувствие за това, че сме българи, за това, че територията на българския дух е единствената българска държава, която не е търпяла поражения, в която властва творческото, достойното, градивното" - каза кметът. И добави, че 24 май е денят, в който всеки българин може да заяви, че е горд потомък на нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа. И призова "да помним своя род и език и да се наричаме с гордост българи!"
 


Сходни връзки

ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ БЕ ПОД ВЗОРА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди