изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:05 EEST
ДОСТОЕВСКИ Е БИЛ ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕН    
ЗдравеМного представители от рода на писателя Фьодор Достоевски са страдали от психопатии, а самият той е бил епилептик. Това разкри при посещението си в курорта Албена неговата родственица доц. Д-р Наталия Владиславлева. Тя е патолог, един от основателите на медицинския университет в Чувашия, Русия. Потомка е на Михаил Михайлович Достоевски - брата на писателя Достоевски.

85-годишната Наталия Владиславлева смята, че тежкият характер на писателя се е определял от епилепсията като заболяване от една страна, а от друга - от големия стрес, който той е преживял, когато го осъдили на обесване като един от последователите на Петрашевски, а след това са заменили присъдата му с каторга. Тогава писателят е бил едва 28-годишен. Той е станал нервен, избухлив. Родственицата му предполага, че този негов характер може и да е бил скрит някъде преди това, но се е проявил, когато той е бил в стресова ситуация.
Наталия Владиславлева е участвала и във Втората световна война. Отишла на фронта на 21-годишна възраст. 2-3 месеца е работела в московската болница, а през есента на 1943 г. я изпратили на щатна длъжност в болницата 4864 в 39 армия на трети белоруски фронт, която била болница на полевите действия. Завършила военната си служба в град Типиау, под Кьонингсберг - Източна Прусия, бивша Германия.
 


Сходни връзки

ДОСТОЕВСКИ Е БИЛ ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди