изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:36 EEST
РАНИ, КРЪВ И БОЛКИ СЛЕД ГРАДУШКАТА    
Общество10-тина добричлии потърсиха медицинска помощ само за час в Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение след падналата на 23 май градушка.

Дежурният лекар каза пред репортер на НДТ, че повечето пострадали са били с контузни и разкъсни рани на главата. При някои се е наложило да бъдат шити. Сред пострадалите били предимно шофьори, хукнали да прибират колите си. Дежурният лекар добави, че дори шофьор на линейка, който се приготвял за адрес, бил сред ранените. Жена била на разходка в парка, когато започнали да валят ледените топчета. Таксиметров шофьор й отказал да я качи в колата си до болницата, защото щяла да я изцапа с кръв. Довели я случайни младежи, които й придържали раната на главата, за да не кърви много.
Градът колкото орех удари Добрич малко след 17.30 часа. На места ледените късове бяха колкото яйце. Градушката помля клонки и листа, тревните площи побеляха. Дежурният на Второ РПУ разказа, че много шофьори се обърнали за помощ към тях, като искали бележки за счупените си или напукани стъкла на возилата им. Следи от ледените топчета имаше и по капаците на автомобилите. Възрастни хора споделиха, че такова чудо не са виждали - да вали само град без дъжд.

 


Сходни връзки

РАНИ, КРЪВ И БОЛКИ СЛЕД ГРАДУШКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди