изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:27 EEST
ОЛИМПИЙСКА ВЕЧЕР СЪБРА ЧЕТИРИТЕ НИ ЗВЕЗДИ В ЦАРИЦАТА НА СПОРТОВЕТЕ    
СпортИсторическа среща се състоя в Добрич на 25 май. Инициативен комитет събра на едно място четиримата ни лекоатлети от Добрич, които са участвали на Олимпийски игри.

Това са гюллетласкачката Елена Стоянова, която представя страната ни на 3 Олимпийски игри –  в Мюнхен през 1972, Монреал през 1976 и четири години по-късно в Москва; Екатерина Недева – скок дължина, която е участвала на Игрите в Монреал и Москва; Галин Георгиев - скок дължина и троен скок, участник в Барселона през 1992 и в Атланта през 1996 година и гюллетласкачът Галин Костадинов, представил страната ни на последната Олимпиадата в Атина преди 3 години. На олимпийската среща в ресторант “Спорт палас” в Добрич присъстваха и техните треньори Господин Сивов, Пламен Папазов и Иван Петров. За срещата не можа да пристигне единствено Надежда Хлебарова, която живее в Плевенско. Големите ни имена в Царицата на спортовете и техните треньори бяха удостоени с красиви плакети, те получиха и книгата на спортния журналист Григор Христов, който дълги години коментираше по националната телевизия големите състезания по лека атлетика. Една от атракциите беше символичното предаване на спортните фланелки на олимпийците на млади лекоатлети от клуб “Добруджа”, които с голям интерес слушаха какво разказаха четирите ни звезди за участията си в Игрите.

И четиримата олимпийци бяха единодушни, че си струва младите спортисти да загърбят личния си живот и с много труд да постигнат голямата цел – да участват на Олимпиада. “Не може да се опише участието в такъв голям спортен форум. Изживяването е неописуемо. Затова нашият съвет е да се трудите” - споделиха главните герои в олимпийската вечер.

Гост на тържеството бе кметът Детелина Николова, пред която Емил Михайлов от Инициативния комитет предложи в Добрич да има музей на спорта. 

В утрешния ни брой очаквайте интервю с Екатерина Недева, която дари за музея на спорта екипа, с който е участвала на Игрите в Москва. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОЛИМПИЙСКА ВЕЧЕР СЪБРА ЧЕТИРИТЕ НИ ЗВЕЗДИ В ЦАРИЦАТА НА СПОРТОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди