изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:38 EEST
Сестрите: В първия момент помислихме, че е шега    
НовиниБългарските медицински сестри са посрещнали със сдържан оптимизъм оправдателната присъда по делото за клевета, предаде БНТ.

Д-р Здравко Георгиев коментира, че има повод за радост, но припомни, че голямото и тежко дело тепърва предстои.

Оказа се, че първият човек, от когото веднага са научили за оневиняването си по делото за клевета, е била надзирателката в затвора Джудейда. Българките са помислили в първия момент, че това е шега и дори не са повярвали. Веднага след това са видели и потвърждение на нейните думи от извънредната емисия, която направи Канал 1 вчера следобед.

По думите на адвокат Хараламбиев, най-сдържаната в емоционално отношение, Снежана Димитрова този път е реагирала с най-голямо вълнение.
Споделила му е, че първо се е разплакала, а след това е ръкопляскала пред телевизора с благодарност към всички адвокати, журналисти и към онези, които са съпричастни и помагат.

Кристияна Вълчева е цитирала древен завет, според който двама от трима съдии отиват в ада, защото осъждат несправедливо. Този съдия Салем ал Хамруни ще отиде в рая заради честността си, е възкликнала Кристияна.
Но после е добавила, че трудно може да се радва след като осма поредна година е в затвора и просто иска свободата си.

Зле съм, но днес наистина се чувствам по-добре, е казала Валентина Сиропуло.

Думите на Нася Ненова са били, че никога няма да забрави ехидния и зловещ глас на Джума Мишри - един от основните инквизитори.

Валя Червеняшка се е изказала добронамерено за този съд и за решението.

Това е първа инстанция по делото за клевета. Сега започва да тече 30-дневен срок, в който съдията трябва да обяви писмено мотивите и да ги разпространи. Щом това се случи, започват да текат още 30 дни, в които мъчителите могат да обжалват оправдателните присъди на българките на по-висока инстанция - става въпрос за триинстанционно производство.

А както стана ясно вчера, мъчителите се зарекоха да обжалват това решение още следващия месец и да опитват до край. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Сестрите: В първия момент помислихме, че е шега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди