изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:00 EEST
Токът и парното скачат с 2% от юли    
НовиниТова прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Междувременно от Топлофикация-София предлагат да се опрощават лихвите на длъжници.

Токът за бита и парното най-вероятно ще поскъпнат с до 2% от 1 юли, прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Константин Шушулов. Той подчерта, че това е личното му мнение, без да обвързва останалите членове на регулатора.

Решението за новите цени комисията ще постанови официално в края на юни. Ако комисията потвърди увеличение, токът за бита ще поскъпне с по-малко от стотинка. Киловат час през деня ще струва 15,2 стотинки, а през нощта 9,5 стотинки.

Парното и топлата вода пък ще поскъпнат с 1,40 лв. за мегават. Това означава, че средната сметка за парно на двустаен апартамент ще се увеличи с не повече от 1,50 лв..

Електроразпределенията и НЕК преди месец поискаха много по-голямо увеличение на цената на тока - с близо две стотинки за киловат час, а топлофикационните дружества прогнозираха поскъпване на парното с над 10%.

***
Топлофикация-София ще опрощава лихвите на длъжници. Това предложение на борда ни директорите се очаква да бъде разгледано до месец. За да се опростят наказателните плащания обаче, главницата трябва да бъде погасена накуп.

В топлинното дружество се обсъжда и нова услуга за коректните платци. Те ще могат да ползват 5% отстъпка, но само ако всички абонати от един блок са платили сметките си навреме. http://btv.bg
 


Сходни връзки

Токът и парното скачат с 2% от юли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди