изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:20 EEST
България разширява военното си участие в Афгантистан    
Новини

България разширява военното си участие в Афгантистан. Днес на официална церемония в Карлово беше одобрена рота от 120 души, която заминава на 1 юни за столицата Кабул. Още 200 български рейнджъри ще бъдат изпратени да охраняват вътрешната част на летището в град Кандахар. Така нашият контингент в Афганистан ще стане 400 души.



Половината от българските участници в мисия Айсаф на НАТО в Афганистан вече са калени в други мироопазващи операции. В Кабул нашият контингент ще бъде под италианско командване.

Генерал Златан Стойков – началник на Генералния щаб на Българската армия:
“Задачите ще бъдат отново по организиране на чек пойнти, патрулиране в източната част на зоната за отговорност, също така когато се наложи за охрана и съпровождане на ВИП гости.”

За справяне с масови безредици българските рейнджъри ще получат щитове, маски, спрейове и палки. Те са подготвени и за обезверждане на самоделни взривни устройства.

Веселин БЛизнаков – министър на отбраната:
“100 % сигурност няма и риск винаги има.”

Подготовката и изпращането на контингента за Афганистан струва 15 милиона лева. До няколко дни Министерството на отбраната ще обяви конкурс за доставка на още бронирани машини за нашите контингенти зад граница.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

България разширява военното си участие в Афгантистан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди