изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:39 EEST
ХЛЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ОБНАДЕЖДЕНИ ЗА НОВАТА РЕКОЛТА    
Новини"Не може да се говори за дефицит и положението не е толкова зле, колкото го представят земеделците" - каза за НДТ председателят на регионалната организация на хлебопроизводителите и сладкарите в Добрич Тодор Няголов.


Той добави, че е обнадежден по отношение на реколтата и добави, че огледът, който самият той направил вчера на житни класове бил добър. В момента тон брашно се движел между 520-540 лв., което било в рамките на нормалното за тази част на годината. "Цената се увеличи малко, след като скочи цената на зърното и стигна 250--260 лв./т" - коментира Няголов. Производителят коментира още, че е възможно цената на насъщния да се увеличи, тъй като вече горивата имат 30 % увеличение. "Говори се, че електроенергията също ще се увеличи след 1 юли. Ако това се случи и продължи или се запази ръстът в цената на горивата, то неминуемо цената на хляба ще мръдне нагоре. Това обаче ще може да се коментира едва след средата на лятото" - каза още Няголов.


 


Сходни връзки

ХЛЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ОБНАДЕЖДЕНИ ЗА НОВАТА РЕКОЛТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди