изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:49 EET
КИТАЙСКИ ШЕФОВЕ НА МЕДИИ - ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ СЕВЕРНОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ И БЪЛГАРСКОТО ГОСТОПРИЕМСТВО    
Новини Делегация от ръководители на едни от най-големите медии в Китай бе на посещение в Добричка област на 27 май.  Пребиваването им в България бе по покана на Съюза на българските журналисти. Гостуванетго им по Северното Черноморие бе организирано от НДТ и с изключителното домакинско съдействие на директора на ДКИ-КЦ "Двореца" в Балчик Тошко Гяуров и на кмета на Община Каварна Цонко Цонев.

Китайската делегация бе водена от Сун Юн - зам.-директор на "Икономик дейли" - Пекин /вестник за индустрия, финанси и икономика/. В нея бяха включени още Сяо Фънин - главен редактор на "Пекин дейли", Сие Юсиу - зам.-директор на "Пла дейли", Тао Дзие - зам.-генерален директор на отдела за международни връзки на Съюза на китайските журналисти, Гън Фън - директор на "Чайна оудит нюз", и други техни колеги.

Вестникарите бяха очаровани от курортния комплекс Албена и изразиха мнение, че би било добре комплексът да работи с Китай за посещение на китайски туристи.

В Балчик китайските журналисти проявиха голям интерес към историята на "Двореца", където направиха огромен брой снимки и кадри. Те изразиха конкретното си желание някой скорошен ден да дойдай в България и да прекарат почивката си в "Двореца", където да се радват отново на прекрасната атмосфера и прословутото българско гостоприемство, както и на вкусната българска кухня, която им бе демонстрирана от любезните домакини в ресторант "Корона". Силно впечатление в китайците остави градината с кактуси, а в кладенчето на "Двореца" те хвърлиха български монети за късмет, здраве и нови срещи в Добруджа.

На нос Калиакра гостите бяха посрещнати от  Коста Аргиров - началник на общинския отдел по туризъм.Тук китайските журналисти останаха запленени от историята и легендите за нос Калиакра. Те се потопиха в българския дух на историческата местност и изиграха традиционното българско хоро, при това - за всеобща изненада - очарователно добре. Всичко това - на фона на невероятния залез над залива, при това и с танца на двойка делфини, които се гмуркаха като по поръчка на домакините. На официалната вечеря К. Аргиров отново поздрави гостите с пожелания гостуването им в Община Каварна да бъде начало на едни дълголетни връзки.

Делегацията бе придружавана от доц. д-р Георги Калагларски, ръководител на катедра "Журналистика" във ВСУ "Черноризец Храбър".

 

Йоанна ДУКОВА

 

 


Сходни връзки

КИТАЙСКИ ШЕФОВЕ НА МЕДИИ - ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ СЕВЕРНОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ И БЪЛГАРСКОТО ГОСТОПРИЕМСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди