изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:04 EEST
Обмислят туристическо райониране на България    
ТуризъмСофия. Държавната агенция по туризъм ще предложи на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и на туристическите организации България да бъде районирана като туристически продукт.

Това заяви председателят на агенцията Анелия Крушкова на среща с представители на браншовите туристически организации, предаде репортер на Агенция "Фокус". Идеята е след районирането съобразно предпочитанията на чуждите туристи България да бъде презентирана на международни туристически форуми с отделни свои райони. Анелия Крушкова представи примерно райониране. То включва Черноморие – Българската ривиера, Национален парк Витоша, София древна и млада, Пирин, Рила, Централен Балкан, Балкания – Трявна и Тетевен, Средногорие, Велико Търново и старите български столици, Тракия, Долина на розите, Тракийски перли.
Освен тези райони се предлага още една група с туристически райони с потенциал за развитие. В нея попадат Западни Родопи, Източни Родопи, Странджа, Добруджа, Северозападен Балкан, На хубавия син Дунав, Кюстендил – спа-перлата на България. Крушкова посочи, че отделните общини и туристически организации могат да направят своите предложения за туристически райони, както и да предложат по-атрактивни имена. Тя постави пред браншовите организации още един въпрос за обсъждане – дали хората, които представят България на международни туристически задължения да бъдат задължавани писмено да присъстват на изложението от началото до края. Идеята е когато се отвори български щанд, той да работи през всички дни на изложението.
Председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин одобрява идеята за туристическо райониране на страната. Той призова да се проведе среща с министрите Асен Гагаузов, Петър Мутафчиев и Ивайло Калфин, на която да бъдат обсъдени проблемите с визите на туристите от съседните на България страни, концесионирането на летищата и развитието на инфраструктурата. По думите му тези проблеми са пряко свързани с развитието на туризма и са необходими общи усилия за тяхното преодоляване.
Маргарита КОЛЕВА
 


Сходни връзки

Обмислят туристическо райониране на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди