изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:23 EEST
НАЙ-ДЪЛГИЯ АЛБУМ ЩЕ ИЗРАБОТЯТ В ГИМНАЗИЯТА "М. ЛОМОНОСОВ"    
ОбразованиеНай-дългият албум ще бъде изработен в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М. Ломоносов" в Добрич, съобщи за НДТ директорът Славка Иванова.

За целта на 40-метрова стена на един от коридорите в гимназията ще бъде подредена музейна сбирка от снимков материал, обхващащ дейностите в учебното заведение от създаването му през 1941 година до момента. Инициативата е в рамките на проект на Националния дворец на децата за обявяване на 2007 г. за година на толерантността и националната кампания "Аз помагам на света да стане по-добър", подкрепена от Министерството на образованието и науката.
Проектът се реализира съвместно от гимназията "М. Ломоносов" и  СОУ "Дора Габе". Първият му етап приключи на 8 май. По време на ежегодно провеждащия се пленер по учебен план на паралелките с профил "Изобразително изкуство" от СОУ "Дора Габе" 14 ученици от 10 "а" и "б" клас и 11 "а" и "б" клас под ръководството на Галина Върбанова изрисуваха пет декоративни композиции-стенописи в коридора на втория етаж на ПГМЕ "М. Ломоносов". В рамките на втория етап между композициите ще бъдат разположени пана със снимките на най-дългия албум. Това ще стане от ученици от деветите и десетите класове с ръководители Румян Димитров, Маргарита Ташева и Веселин Господинов. Най-големият албум ще бъде готов до края на учебната година.
За да изрази благодарността си към младите художници от СОУ "Дора Габе", Славка Иванова ги е почерпила в сладкарница "Лучано" на 24 май. Тя е изпратила и благодарствени писма до родителите на учениците, до кмета Детелина Николова, отдел "Образование и култура" в общината и Регионалния инспекторат по образованието. НДТ

 


Сходни връзки

НАЙ-ДЪЛГИЯ АЛБУМ ЩЕ ИЗРАБОТЯТ В ГИМНАЗИЯТА "М. ЛОМОНОСОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди