изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:43 EEST
Шестима нови депутати влизат в парламента    
ПарламентШестима депутати заемат местата на новите представители на България в Европейския парламент. Народните представители Светла Бъчварова и Тодор Петков подадоха оставка заради несъвместимост на заеманите длъжности.

Народното събрание прекрати мандатите на народните представители Светла Бъчварова и Тодор Петков, които трябваше да заемат местата на избраните в Европейския парламент. Бъчварова е заместник-министър на земеделието и горите, а Тодор Петков е областен управител на Пловдив. Двамата са подали оставка, след като Централната избирателна комисия е посочила, че са следващите в листата. Тъй като заемат други държавни постове, двамата не могат да ги съвместяват с местата си в парламента.

Така местата на депутатите, които ще представят интересите на България в Европейския парламент, заемат Дияна Хитова, Иван Иванов и Добромир Задгорски от Коалиция за България, Деница Гаджева и Христо Попов от партия „Атака“, Хюсеин Хамди от ДПС. ЦИК не е обявил кой ще заеме мандатите на Светла Бъчварова и Тодор Петков.

България изпрати 18 представители в Европейския парламент. Това са Душана Здравкова, Владимир Уручев, Николай Младенов, Петя Ставрева и Румяна Желева от ГЕРБ, Кристиан Вигенин, Илияна Йотова, Атанас Папаризов, Маруся Любчева и Евгени Кирилов от БСП.

Представители а ДПС са Филиз Хюсменова, Мариела Баева, Метин Казак, Владко Панайотов. Европейски депутати от “Атака“ са Димитър Стоянов, Славчо Бинев, Десислав Чуколов. Биляна Раева представя НДСВ.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Шестима нови депутати влизат в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди