изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:54 EEST
СЛЯПОГЛУХИТЕ АКТИВНО СПОРТУВАТ    
НовиниОт седем месеца спортната група на сляпоглухите от регионалната организация в Добрич имат възможност да спортуват в новия център за рехабилитация и интеграция. И те се възползват пълноценно. Веднъж седмично социален асистент с осигурен транспорт събира от домовете им сляпоглухите спортисти, за да ги отведе в центъра, съобщава Клинка Ковачева - от РО на слепите.

И добавя, че под ръководството на рехабилитаторката Димитрина Станчева се провеждат различни упражнения с топка, тояжка, карат велотренажор, велергометър. Там сляпоглухите тренират на лежанката, на шведската стена и на много други уреди. Освен това екипът на центъра следи всяка седмица за наднормено тегло и границите на кръвното налягане. Има възможност и желаещите спортисти да ползват безплатен масаж, добавя г-жа Ковачева. Тя е категорична, че центърът е много добра придобивка за хората със зрителни и други увреждания, за да могат те да спортуват пълноценно и да укрепнат както физически, така и духовно. В центъра те могат да чуят и интересни здравни беседи от д-р Георгиев, при това на чаша уханен чай.
За възможността и хората с увреждания в Добрич да се чувстват като истински европейци, г-жа Ковачева от името на сляпоглухите благодари на общината в Добрич.
 


Сходни връзки

СЛЯПОГЛУХИТЕ АКТИВНО СПОРТУВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди