изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:12 EET
Георги Петканов подаде оставка    
НовиниМинистърът на правосъдието Георги Петканов подаде оставка. Той не е съгласувал решението си с тройната коалиция и с премиера Станишев. Петканов каза, че тя идва в момент, в който реформите в кабинета са неизбежни и че трябва да се запази коалиционният принцип след оставката.

  Журналисти от национални медии се събират пред Министерството на правосъдието, провокирани от оставката на министър Георги Петканов. Той я подаде съвсем изненадващо, все още неофициално, доста след края на Висшия съдебен съвет, когато повечето от журналистите, отразяващи заседанието на ВСС, вече си бяха тръгнали.

„Имам желание да напусна поста си. Отдавна съм взел това решение” са точните думи на министър Петканов, но не съм правил досега опити да си подам оставката.

„Мотивите ми са лични, това, че съм два мандата в изпълнителната власт е много тежко – дори героизъм”, нарече го министър Петканов. „В началото на Министерството на правосъдието, когато започнах работа, не знаех с какво се захващах. В МВР беше много по по-лесно, защото там имаше ред и организация”, каза още Георги Петканов.

Той призна пред журналисти, че не е бил натискан от никой да вземе това решение. Спомена също така, че знае три-четири имена да се спрягат, като наследници на неговия пост, но не пожела пред журналисти да каже имената.

Председателят на парламентарната група на „Коалиция за БългарияМихаил Миков отказа да коментира намерението на министър Петканов.

На въпрос дали червен министър трябва да оглави правосъдието той отговори, че не би искал да коментира.

http://www.darik.net

 


Сходни връзки

Георги Петканов подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди