изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:24 EEST
МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ АЛБЕНА ПЪРВИ В СТРАНАТА ВРЪЧИ КОЛЕЖАНСКИ БАКАЛАВЪРСКИ ДИПЛОМИ    
ОбразованиеВчера за пръв път в България завършващи колеж абсолвенти получиха бакалавърски дипломи - според новия закон за висшето образование. Това стана в Добрич. Випускниците на Международен колеж Албена дефилираха облечени в тоги и под звуците на изпълнения на Духовия оркестър до паметника на светите братя Кирил и Методий, където поднесоха цветя и си направиха снимки за спомен, след което в сградата на колежа получиха своите дипломи.


На пресконференция преподаватели и ректорът на висшето училище доц. Тодор Радев заявиха, че новите бакалаври ще могат да продължат образованието си в партньорските на колежа университети в Холандия, Великобритания и Скандинавия. Доц. Радев заяви, че през новата учебна година 2007/2008 в колежа ще могат да следват и студенти с ограничени финансови възможности. "Разработили сме вариант, който да предложим на такива деца, като ще им осигуряваме работа за стажовете, с която те да могат да покриват таксите за обучението си. Разработени са и други схеми, съобразени с успеха и състоянието на студентите" - каза доц. Радев.
До момента над 100 студенти са приети за новата учебна година, каза още Радев, като вече има записани и двама румънци. "От тази година колежът получи възможност за увеличен прием от над 400 първокурсници, при разрешен прием за миналата учебна година от 300 души" - каза още доц. Радев. Българските и румънските студенти ще плащат по 784 евро, като страни-членки в ЕС, докато студентите от Македония и Турция ще плащат по 2750 евро за семестър, каза още ръководителят на колежа. Очаква се поне 50-ина студенти от тези държави да започнат обучение наесен.
За първи път наесен в колежа тръгва и програма за задочно обучение, добавиха още преподавателите.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ АЛБЕНА ПЪРВИ В СТРАНАТА ВРЪЧИ КОЛЕЖАНСКИ БАКАЛАВЪРСКИ ДИПЛОМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди