изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:53 EEST
ОбС КАВАРНА ПРОМЕНИ СТАТУТА НА 1600 ДКА ЗА ГОЛФ-ИГРИЩЕ    
НовиниНа последното си заседание ОбС Каварна е дал съгласие да бъде променен статутът на 1600 дка земя над Болата. Това съобщи за НДТ председателят на Общинския съвет в морската община д-р Евгени Чобанов. "Инвеститорът - "Интерсел България" ЕООД представи и проект на заседанието, като намерението е да бъде изграден голф-комплекс. Инвеститорът е българска фирма с чуждестранни капитали" - разказа още д-р Чобанов.


Била е представена информация за благоустройството и комуналните дейности в общината, като сериозно са били разисквани проблемите с водоснабдяването на града. "Поканихме по време на дискусията и присъства управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев, пред когото бе поставен проблемът с честото спиране на водата заради аварии, както и плащането на вода по общ водомер в блоковете за втори път, след като веднъж вече са платили вода по показания от водомерите в апартаментите си. В. Василев заяви, че в момента се прави хидродинамичен план на Добрич и Балчик, а наесен такива щели да бъдат направени на Генерал Тошево и Каварна. В рамките на тези планове се предвиждало да бъдат монтирани спирателни кранове на определени улици или квартали, така че при авария да се спира локално водата до отстраняване на аварията, а не на целия град. По повод на въпроса с общите водомери ВиК-управителят заяви, че това е неуредица в закона и добави, че очаква излизането на новия закон, когато щели да бъдат сключвани и договори от нов тип с абонатите. Не може хората, живеещи в къщи, да плащат само по един водомер, а тези в апартаменти да плащат веднъж вода и после втори път разлика в общия водомер" - разказа още д-р Чобанов. Съветниците са приели и нова наредба за управление на отпадъците - във връзка с въвеждането на разделно сметосъбиране на територията на общината. Фирмата, извършваща сметоизвозването на територията на община Каварна, е поела ангажимента без заплащане да осигури разноцветни контейнери, които да разстави на определени места. "Приехме още предложени 30 дка между Шабла и Каварна, където да бъде изградена претоварна станция за разделно сметосъбиране" - допълни председателят на ОбС - Каварна.
 


Сходни връзки

ОбС КАВАРНА ПРОМЕНИ СТАТУТА НА 1600 ДКА ЗА ГОЛФ-ИГРИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди