изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:49 EEST
ГЛЕДАТ “ДУШКОВ” И ПРЕЗ ЮНИ    
НовиниОкръжните магистрати в Добрич продължиха с изслушването на свидетелските показания по делото срещу Димитър Душков.

Насроченото заседание се състоя, въпреки оплакванията на подсъдимия, че има здравословни проблеми, които не му позволяват да участва пълноценно в процеса. На предходното заседание подсъдимият се оплака от множество здравословни проблеми, сред които високо кръвно, силно нарушен слух, ставни болки и други. Според изготвените експертизи обаче, състоянието на Димитър Душков му позволява да участва в процеса. Защитата на обвиняемия поиска да разбере от медицинските специалисти дали условията в следствения арест няма до доведат до усложнения. Вещите лица обаче заявиха, че засега не се налага хоспитализация на Димитър Душков. Заседанието продължи с повторното изслушване на показанията на ищците и свидетелите. Делото се гледа от самото начало, тъй като поради здравословни проблеми един от съдебните заседатели в процеса бе сменен. В съдебния състав влезе и друг магистрат. Делото ще продължи на 26 юни - с изслушването на експертизи, на двама от свидетелите, които са намерили убитата жена, както и на лекари от Димитровград.

Припомняме, че Димитър Иванов Душков е обвинен в това, че предумишлено и по особено мъчителен начин е убил 42-годишната Димка Душкова. Двамата били съпрузи в процес на развод. Убийството бе извършено рано сутринта на 12 юли 2005 година в град Балчик. Димитър Душков е бивш полицай. Срещу него има заведени и граждански искове - от дъщерите му и родителите на Димка, на обща стойност 390 000 лева.

Охраната на Съдебната палата в Добрич вчера не е допуснала за разпит един от призованите по делото “Душков” свидетели. Причината е, че той е бил с къси панталони.  НДТ научи, че правилникът за реда в съда не позволява да се допускат граждани в неприличен външен вид и да дават показания по бермуди. Оказа се обаче, че това не е бил първият върнат свидетел. Някои от тях дори отскачали до магазина за втора употреба, където си купували дълги панталони, за да влязат в съда. НДТ

 


Сходни връзки

ГЛЕДАТ “ДУШКОВ” И ПРЕЗ ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди