изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:39 EEST
СЪДЯТ БРАТЯ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО    
НовиниДоживотен затвор без право на замяна грози 26-годишния Кемал Ешреф Вели от шуменското село Вълнари, който е подведен под наказателна отговорност, след като се опитал да убие двама души от село Зърнево.

Ще бъде съден и брат му Реджеб Ешреф Вели – на 28 години, но повдигнатото срещу него обвинение е за хулиганство с изключителен цинизъм и може да получи затвор до 5 години.

На 4 ноември м.г. в заведение в тервелското село Зърнево възникнал побой между две групи. Едната била от ловци от турски произход от село Вълнари, а другата, в която бил Назиф Мемиш, от цигански  произход. При скандала пострадал бащата на двамата братя – Ешреф Вели.

На 13 ноември обвиняемите отишли в Зърнево, за да си отмъстят на Мемиш за побоя, нанесен над бащата. Чакали го пред заведението. Около 15.30 часа Назиф Мемиш и Гюнал Рамадан дошли. Пред бара Кемал прострелял двамата цигани. Гюнал бил улучен в лявата страна на врата, а вторият изстрел се забил в рамото на Назиф. През цялото време Реджеб бил с насочен пистолет срещу пострадалите. Мемиш успял да се качи на колата си и потеглил, а Кемал ритнал дясната врата на автомобила, разказаха от прокуратурата. По-късно пострадалите били откарани в болницата в Тервел, след което и оперирани в МБАЛ в Добрич. Според медицинската експертиза и двамата простреляни били с опасност за живота.

Срещу Кемал Вели има повдигнато обвинение, че е направил опит  умишлено да умъртви повече от едно лице, като деянието е по хулигански подбуди и може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживот без право на замяна.

Реджеб ще бъде съден за хулиганство и може да търка нара до 5 години. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЯТ БРАТЯ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди