изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:06 EET
ПО ОБЛАСТИ СЪЗДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ СЪВЕТИ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниОт 28 февруари 2007 г. във всички областни центрове на България стартира създаването на Обществени съвети в рамките на проекта "Мрежа за социално включване на хората с увреждания", изпълняван от Сдружение "Здраве за всички" - гр. Плевен и финансиран от Американската агенция за международно развитие чрез Фондация за реформа в местното самоуправление.

Обществените съвети за социално включване на хората с увреждания се създават в съответствие с Националната стратегия за равни възможности на хората с увреждания и при съблюдаване на принципите за пълноценно участие на хората с увреждания в обществения живот, зачитането на правата и висшите интереси на децата с увреждания, равни права и равни отговорности за хората с увреждания, недопускане на дискриминация и др.
Основна цел на Обществения съвет е създаването на предпоставки за пълноценно участие на хората с увреждания в икономическите, социалните и политическите процеси, като същевременно се зачита и техният личен избор.
Инициативата предлага възможности за достигане на високите стандарти и изисквания на европейската общност по отношение на хората с увреждания у нас.
 


Сходни връзки

ПО ОБЛАСТИ СЪЗДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ СЪВЕТИ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди