изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:09 EEST
НАГРАЖДАВАТ СПРЕЛИ ЦИГАРИТЕ УЧЕНИЦИ    
НовиниДвама ученици от Добрич - на 16 и 18 години, бяха изтеглени вчера от журналисти в залата на РИОКОЗ като победители в мини-кампанията "Спри и спечели", организирана сред  възпитаници на СОУ и гимназии. Тя е част от традиционната вече кампания "Спри и спечели", в която се включват възрастни, решили да спрат поне за месец цигарите. Тя се провежда за десета година. През тази година в нея са заявили участие 110 добричлии, от които 74 жени и 36 мъже. Един месец без цигари са издържали 61 души, от които 41 жени, съобщиха от РИОКОЗ.  Измежду тях вчера бяха изтеглени имената на шестима. Те ще получат предметни награди от общината на обща стойност 700 лева. Марияна Стоянова е номинирана за телевизор, Марийка Манковска - за кафемашина, Гинка Иванова - за микровълнова фурна, Елена Атанасова - за прахосмукачка, Христо Недялков - за фритюрник, Стоян Данаилов - за тостер.

В кампанията сред учениците от 8 до 12 клас, която се организира за първи път, са се включили само 30 деца. От тях само едно момиче. Един месец без цигара са издържали обаче едва 17 деца, включително и представителката на нежния пол. Двама от тях вчера бяха изтеглени - Жулиен Жейнов /16 г./ и Владимир Стефанов /18 г./. Те са номинирани да получат DVD и MP3 плеър.
Наградите ще бъдат връчени на изтеглените, след като лабораторни тестове за никотин потвърдят, че те наистина не са пушили. Само 20 на сто от участниците в кампанията отказват цигарите и след края й, каза д-р Нели Тодорова от РИОКОЗ. Самата тя е отказала цигарите след като е участвала в "Спри и спечели" и е била наградена. През десетте години досега само един мъж е "залавян" с тест, че е излъгал, че месец не е пушил и не е получил наградата си. За целта вчера бяха изтеглени и резервни имена.
През тази година 31 май - Световният ден без тютюнев дим е под наслова "Затворени пространства без тютюнев дим".
 


Сходни връзки

НАГРАЖДАВАТ СПРЕЛИ ЦИГАРИТЕ УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди