изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:52 EET
МЛАДЕЖИТЕ НА РОТАРИ ПОДАРИХА ПРАЗНИК НА ИЗОСТАВЕНИ МАЛЧУГАНИ    
ОбществоГости на Ротаракт - Добрич, бяха техните колеги и съмишленици от Варненската организация, които с радост се включиха в проекта на добричлии


В съботната утрин заварих младежите от Ротар акт - Добрич, който се председателства в момента от Никола Григоров, събрани пред Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич, известен повече с името Дом "Майка и дете". Младите хора, които видно бе, не идват за пръв път тук, дружески разговаряха с директорката на Дома д-р Женя Петрова. В очакване на колегите си от Ротар акт -Варна, д-р Петрова и младите хора уточняваха подробностите около заплануваното за деня. "Радвам се, че отново са тук. Много са инициативни. Днес /б.а. - 2 юни/ ще заведат 18 деца от Дома, на възраст от 2 до 3 години, на излет в гората. Децата често идват при нашите деца, имат много идеи и не са ни гости за пръв път" - разказа за НДТ д-р Петрова. Тя добави, че в момента в Дома има общо 109 деца, като в отделението за деца с малформации в момента има 27 увредени в различна степен малчугани.
Добричкият дом се радвал на чести посещения от възпитаници на различни училища, често идвали и осиновители, споделя още д-р Петрова и отново бърза да похвали младите ротарианци: "Харесвам тези млади хора, защото не се сещат за нашите деца само по Коледа".
Настава оживление в групата и близо до нас спира кола. Пристигат още млади хора - жизнерадостни, усмихнати. Всъщност, това са членове на варненската организация Ротар акт с президент Мирослава Попова - Кирова. Младата дама споделя пред НДТ: "Идваме по покана на колегите от Добрич и с радост ще се включим в техния проект по повод Деня на детето. Искаме да допринесем с присъствието си, като осигурим лична грижа за всяко мъниче и така да направим деня му хубав, за да може всяко дете да се чувства приобщено". Накрая, току докато малчуганите влизат в колите, облечени в красивите си дрешки и пърхащи като малки пеперуди около каките и батковците, питам спирам припрения, но щастлив президент на добричката организация Никола Григоров. "Макар и с ден закъснение, ние искаме тези деца, които са лишени от родителски грижи, да не се чувстват изоставени. Често им гостуваме и днес ще им подарим един истински празник. Организирали сме клоун за тях, ще ги заведем сред природата на парка "Дъбовете", където ще играем заедно с тях. Искаме децата на празници да не се чувстват сами" - казва Никола и бърза да се присъедини към другите млади хора, за да потеглят заедно с децата на пикник.
 


Сходни връзки

МЛАДЕЖИТЕ НА РОТАРИ ПОДАРИХА ПРАЗНИК НА ИЗОСТАВЕНИ МАЛЧУГАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди