изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:08 EEST
Снимки на авторали погубиха 14-годишно момче    
Ред и сигурност14-годишно дете загина след удар от колата на един от състезателите на авторалито "Стари столици" край с. Новосел, Шуменско.

Трагедията е станала към 11.10 часа в неделя. Детето е стояло пред мантинелата на моста за село Новосел и е снимало състезателните автомобили, когато е било блъснато от състезателя Радослав Козлеков. Детето е син на Емил Меланезе, мениджър на един от най-добрите български състезатели Крум Дончев, който също участва в ралито. На пресконференция директорът на ралито Савко Панайотов обяви,че 35-годишният състезател Козлеков няма вина за смъртта на момчето, предаде БГНЕС. При ляв завой на 2 км след старта на отсечката пилотът не успял да удържи автомобила си Мицубиши и се забил с около 170 км/ч. в мантинелата. Пред нея в този момент се намирало момчето, което правело снимки. От удара Емил изхвърчал на десетина метра надолу в дерето и загинал на място. На около 200 м от там бил баща му, който също се казва Емил Миланезе, и журналиста Ричард Груев. Козлеков едва не помел и намиращ се наблизо шуменски фоторепортер. Според свидетели Радослав Козлеков се движел изключително бързо в отсечката в борба за второто място. В предния етап той изоставал само на 0,3 сек. от Ясен Попов. Според показанията на временната контрола точно Козлеков е успял да измине 2-та километра преди мястото на инцидента с 2 секунди по-бързо от Попов. Преди 7 години в друг етап на същото рали Радослав Козлеков катастрофира и загинаха двама зрители. Те бяха премазани от друг автомобил докато се опитваха да изтеглят колата му. Според запознати бащата на загиналото днес дете Емил Миланезе е добър приятел на Радослав Козлеков. Пилотът, печелил два пъти рали “Стари столици,” е в шок от случилото се нещастие. “Зрителите трябва да разберат, че автомобилизмът е изключително опасен спорт и да не застават на неподходящи места”, каза Савко Панайотов. След трагедията организаторите на ралито взеха решение да го прекратят. Отменена бе и церемонията по награждаването, но състезателите ще получат точки. Първи е Димитър Илиев, втори е Ясен Попов, и трети Крум Дончев.
 
 


Сходни връзки

Снимки на авторали погубиха 14-годишно момче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди