изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:53 EET
Бойко Борисов: "Хората в БСП са марионетки"    
Политика

"Хората в БСП са марионетки. Премиерът Станишев трябва да си даде сметка каква куха партия управлява", каза Борисов. Неформалният лидер на партия ГЕРБ твърди, че съветът към НДСВ за напускане на коалицията не е продиктуван от желание за коалиция с ГЕРБ. „С НДСВ имах работа преди години, сега какво решение ще вземат нас не ни касае”, каза Борисов.



Бойко Борисов каза, че при бъдещи промени в правителството Ахмед Доган ще се лиши от свой министър, но това щяло да е за заблуда на обществото. „ДПС управлява БСП. Хората в БСП са марионетки. Премиерът Станишев трябва да си даде сметка каква куха партия управлява”.

“Заради хора, които познавам там, съм си позволил да им дам съвет да напуснат тройната коалиция. Съветът ни най-малко не означава, че ГЕРБ иска да се коалира с НДСВ. Ако ме бяха поканили на конгреса на БСП или ДПС и на тях щях да им изпратя своето мнение писмено”, каза Бойко Борисов. “Аз ясно съм заявил, че ние ще останем опозиция и няма да правим коалиция с тези неуравновесени хора“, поясни той.

Неформалният лидер на партия ГЕРБ твърди, че НДСВ се били възползвали от него на парламентарните избори. “Тогава Царят ми беше казал, че няма никога да се направи коалиция с БСП. И сега не ми е приятно всеки ден да ме сравняват с тях, само защото те са излъгали”, коментира Борисов.

"Царят е заложник на имотите си, нищо не може да се случи в НДСВ, каквото и напрежение да има", твърди неформалният лидер на ГЕРБ.

„Президентът е много тясно обвързан с ДПС и БСП. По тази причина не би могъл да инициира законодателни промени, свързани със създаване на Агенция по сигурността“, твърди Борисов. Според него сред управляващите няма воля за създаване на Агенция по сигурността. Той казва, че ако зависело от него, би предоставил ръководството на такава агенция на опозиционна партия, докато в настоящия момент последната дума ще е на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Кметът твърди, че новината за агенцията се е създала, за да се удовлетвори лобито на Румен Овчаров в БСП срещу вътрешния министър Румен Петков. „Преди създаването на тази агенция трябва да се види по какъв закон ще работи, как ще се структурира, доколко ще е независима, а началникът й трябва да е с дълъг мандат, защото правомощията му ще са като на главния прокурор”, каза Борисов, цитиран от Дарик радио .

В НДСВ има сериозни спорове дали партията да излезе от управляващата коалиция. НДСВ е под силен натиск да реши своето бъдеще в управлението на страната, особено след като не успя да реализира целите си на изборите за Европейски парламент.

ГЕРБ стана победител на изборите за ЕП и това катализира процесите на напрежение между БСП, НДСВ и ДПС. Пренареждането на политическото пространство ще продължи и на местните избори. ГЕРБ настоява и за предсрочни избори.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: "Хората в БСП са марионетки" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди