изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:59 EEST
ДОБРИЧ И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СЕ ВКЛЮЧВАТ В ЗЕЛЕНАТА СЕДМИЦА    
ЕкологияДобрич и Генерал Тошево се включват в Зелената седмица, която ще се проведе от 12 до 15 юни и е по повод 5 юни - Световния ден на околната среда. Това съобщават от пресслужбата на РИОСВ - Варна. В общините, които се включват в инициативата ще бъдат организирани редица разнообразни образователни инициативи с децата от училищата и детските градини.


Тази година програмата на ООН за околна среда е обявила мото на днешния ден - "Топящите се ледове - гореща тема?", добавят още от РИОСВ - Варна. С това мото се цели да се насочи вниманието на световната общественост към ефекта от изменението на климата върху планетата и по-специално върху полярните екосистеми и общности. Изменението на климата е въпрос, който касае всеки един от нас и че ние можем да допринесем за решаването на проблема като използваме по-малко енергия  и в ежедневния си живот правим избор, щадящ околната среда.
Водещото мото пък на Зелената седмица тази година е "Уроците от миналото, бъдещи предизвикателства", която се организира под егидата на Европейската комисия. Акцентът на проявата ще бъде отбелязването на 50-годишнината от подписването на Римския договор, поставил началото на Европейския съюз. От екоинспекцията добавят още, че годишнината е повод да се направи преглед половинвековната европейска политика в околната среда и да се помисли за бъдещето.


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СЕ ВКЛЮЧВАТ В ЗЕЛЕНАТА СЕДМИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди