изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:59 EEST
46-ГОДИШНА ЗАВЪРШВА УСПЕШНО ОСМИ КЛАС    
НовиниСвидетелство за завършен осми клас ще получи в края на учебната година от ОУ "Отец Паисий" в село Батово, Добричко, 46-годишната Ганка Николова. Нейните двама сина също са възпитаници на школото. Сега тя се явява на изпитни сесии, за да завърши основното си образование. Вече е взела половината от изпитите си. При това, с високи оценки - петици и шестици, съобщиха от училищното ръководство. Остават й изпитите по български език, математика, биология и химия.

Ганка е родом от село Стожер. Когато била дванайсетгодишна, родителите й се преместили да живеят в Батово. Тогава тя постъпила в ОУ "Отец Паисий", но скоро прекъснала. Има завършен шести клас, обясниха от училището. Миналата есен тя и още една жена от селото, чието дете е първокласник в ОУ "Отец Паисий", подали молби да завършат осми клас в училището. Педагогически съвет е взел решението за тяхното индивидуално обучение. Определил е две редовни сесии и една допълнителна - поправителна, на които трябва да си вземат изпитите. Ученичките се подготвят сами и чрез консултации на учители. Уроците им се провеждат в библиотеката на училището. В останалото време се подготвят сами за изпитите. По-младата - 30-годишна жена, прекъснала след първата изпитна сесия. Ганка обаче продължава да се подготвя. Мнението на преподавателите й е, че е прилежна. Те очакват успешно да издържи изпитите и на втората сесия.   
През лятото Ганка, както и повечето жени от село Батово, работят в курорта Албена, който е на 14 километра от селото. Тя работи в студената кухня към ресторант в курорта. Основната причина жените да желаят да имат осми клас била, че повечето институции изискват документ за това.
Село Батово има около 800 жители. В основно училище "Отец Паисий", което е на 106 години, се обучават 135 деца от първи до осми клас. След завършването си Ганка Николова ще се сдобие със същия документ за завършен осми клас, какъвто получават и редовните ученици, казаха от училищното ръководство.
 


Сходни връзки

46-ГОДИШНА ЗАВЪРШВА УСПЕШНО ОСМИ КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди