изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:50 EEST
ХОБИСКЛУБ" ПОМАГА НА ТАЛАТЛИВИ ДЕЦА-ИНВАЛИДИ    
Новини"За да можем заедно" е новият проект, по който започна работа неправителствената организация "Хобисклуб" в Добрич. Той е спечелил финансиране от община Добрич. Проектът е на стойност 1690 лева. Предвижда изграждане на рампа за инвалидни колички към младежки дом "Захарий Стоянов".

Пред партньори по проекта председателят на "Хобисклуб" Иван Тодоров разказа случката, която го е провокирала да разработи с колегите си този проект. Сподели, че е бил разтърсен, когато е станал свидетел на това как баща на дете в инвалидна количка, за да го заведе на концерт в Младежкия дом, го изважда на количката и го качва на гърба си, за да изкачат стълбите. В същото време други двама мъже качват инвалидния стол по стълбите. Децата, към които е адресиран проектът "За да можем заедно", също са много талантливи и за тях и родителите им е изключително трудно да се справят със заобикалящата ги среда, която не е адаптирана към проблемите им, споделиха членове на "Хобисклуб".
Предстои до броени дни да бъдат ясни количествените разчети. Арх. Пламен Николов от община Добрич трябва да изготви проекта. Той сподели, че рампата ще е с дължина около 10 метра. Предстои да се уточни дали ще е едно- или двураменна. Самото съоръжение ще бъде изработено от ПРК, съобщи инж. Димитър Бержаров. Той самият сподели, че е обезпокоен от тъжната тенденция, която се наблюдава - все повече деца с увреждания. Той смята, че подобен проект ще даде възможност за интеграция на такива деца, които сега са лишени от възможността да се социализират заедно със свои връстници, включително и да участват в различни форми на Младежкия дом.
 


Сходни връзки

ХОБИСКЛУБ" ПОМАГА НА ТАЛАТЛИВИ ДЕЦА-ИНВАЛИДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди