изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:03 EEST
С. КАРАПЕЛИТ СЕ ГОТВИ ЗА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ВОДА    
ОбществоЖителите на добричкото село Карапелит са готови на ефективни протестни действия заради липсата на вода, научи НДТ.

Кметът Атанас Атанасов потвърди, че заради проблема хората вече са узрели за такива действия. Най-сериозно било положението в по-високите места в селото. Там вода нямало почти постоянно. Засегнати били около 100 домакинства. В ниските места на Карапелит водата често течала слабо, понякога също спирала. Атанас Атанасов обясни, че при тях водата идва от съседното село Гешаново и обслужва три села - Карапелит, Подслон и Гешаново. Тъй Карапелит е голямо село, водата не достигала. Кметовете на трите села многократно поставяли проблема пред ръководството на ВиК в Добрич, пред община Добричка, но до решение не се стигало. От водното дружество като причина за честите спирания на водата посочвали, че има граждани, които не си плащат. Днес се очаква жителите на с. Карапелит да се съберат и да решат дали ще преминат към ефективни протести, допълни Атанас Атанасов.
Оплакванията на жителите на Карапилит не са съвсем основателни - това заяви за НДТ управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев. "Имаме проблем в селото не по наша вина. Месечно подаваме там между 24-25 хил. кубика вода, при условие, че селото има между 700-800 жители. По високите части нямат вода, защото в това село се полива изключително много. В ниските части чешмите в дворовете стоят денонощно отворени, което става причина да падне налягането и по-високите части да остават без вода. Освен това, в момента обсъждаме какви мерки да предприемем, защото в Карапелит не плащат потребената вода. В момента селото дължи на фирмата 100 хил. лв." - каза още В. Василев.
Малко преди редакционното приключване на броя в редакцията се обади Величко Василев и заяви, че в този момент в Карапелит има вода навсякъде. Това било резултат от взетите вчера от ВиК допълнителни технически мерки и от притварянето на чешмите от хората. Инж. Василев призова жителите на селото да спрат да поливат и да затварят чешмите си. НДТ

 


Сходни връзки

С. КАРАПЕЛИТ СЕ ГОТВИ ЗА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди