изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:41 EEST
ТРЕНИНГ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА    
ОбществоАгресивността в училище, която тревожи цялото общество, напоследък притесни и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

В тази връзка бе проведено поредното мероприятие в рамките на Общинската програма за превенция на насилието между учениците. То се състоя  в професионалната гимназия "Дочо Михайлов" и бе под мотото: "Днес е Ден за формиране на социални умения". В него взеха участие 18 деца от ХІ "а" клас.
Обучението-тренинг се води от Севдалина Колева и Васил Кожухаров от РИОКОЗ в Добрич, то се състоя с финансовата подкрепа на общината. В тренинг-игрите бе включен възловият въпрос: "Защо децата масово озверяват?" С помощта на осемнадесетте участници бяха изведени основните причини за склонността на децата към агресия и насилие: семейният модел за поведение, потоците телевизионно насилие и др. Прожектиран бе видеофилмът "Ти гониш", засягащ различните видове зависимости и насилие. Децата проявиха интерес и към материалите, които любезно им подариха специалистите от РИОКОЗ.
Целта на състоялата се среща е подрастващите да намалят проявите на агресия, насилие и извършване на престъпления, обясни Дияна Илиева. В обучението основно се наблегна на формирането на базови умения и знания в сферата на ценностите, общите способности на личността, самоконтрол, видове рисково поведение и алтернативи за преодоляването им, постигане на социална зрялост, пълноценно общуване и поведение в емоционално натоварени ситуации. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЕНИНГ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди