изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:39 EET
БЮЛЕТИН НА ОД ”ПОЛИЦИЯ”- ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

               През изминалото  денонощие на територията обслужвана от ОД ”Полиция”– гр. Добрич са  регистрирани  4 престъпления и произшествия.



                             На 06.06.2007г. и 07.06.2007г., след проведени активни оперативно – издирватлни работи, организирани от служители на Първо РПУ, РПУ – Тервел, РПУ – Ген. Тошево и сектор “Криминална полиция” при ОД”Полиция”- Добрич, на територията на областта са установени три лица -  съответно две момичета на 14 и 16 години от община Тервел и гр. Добрич и 37 - годишен мъж от с. Безмер, общ. Тервел, с инициали Е.Х., обявени за общодържавно издирване.

                        Момичетата се издирвали от служителите на реда по молба на техните родители, тъй като са били напуснали домовете си през м. юни 2007 г. и били в неизвестност. След намирането им от служителите на полицията е установено, че спрямо двете непълнолетни деца няма извършено престъпление. Пребивавали са в домовете на свои близки. Момичетата са предадени на техните родители. Мъжът от с. Безмер е бил обявен за общодържавно издирване, във връзка с образувано срещу него досъдебно производство в РПУ – Тервел. Предаден е на съответния полицейски дознател.

 

                        На 07.06.2007 година, около 16.00 часа, във Второ РПУ - Добрич е получено съобщение от с. Карапелит, общ. Добричка, за това, че в района на бившата земедлска кооперация, намираща се на територията на селото е намерена  част от авиационна бомба.

                        След получаване на сигнала, районът незабавно е отцепен от служителите на полицията. Предстои унищожаването на боеприпаса от специалисти от МО.

                                                          

                         През изминалото денонощие на територията обслужвана  от ОД”Полиция” – Добрич  са регистрирани 3 пътно – транспортни произшествие. Трите пътно – транспортни произшествия са станали на територията на гр. Добрич. При пътните инциденти няма пострадали лица.   По автомобилите са нанесени са материални щети.     

 

                        На 07.06.2007 година, около 23.30 часа в гр. Тервел, от полицейски автопатрул на РПУ – Тервел, е установен 29 годишен водач от с. Бистра, обл. Силистра, с инициали М.С., който е управлявал лек автомобил ”Фиат Пунто” след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 2.15 промила.

                     Водачът е задържан за срок от 24 часа в РПУ – Тервел, тъй като деянието му е престъпление по чл. 343 от НК. Образувано е бързо полицейско производство.

 

                                                          

           Поделенията ОД “ПБЗН”- гр. Добрич  са участвали в гасенето на 2  пожара и 1АСД.                                                     

     

 

                        На 07.06.2007 година, около 14.30 часа в ОД”ПБЗН” – Добрич е получено съобщение от с. Плачи дол, общ. Добричка, за възникнал пожар в стопанска постройка и частен дом на територията на селото.

                        Пожарът е локализиран и потушен от дежурен екип на Второ РС”ПБЗН” – Добрич. В резултат на пожара са унищожени около 25 кв.м от покрива на стопонската постройка, 8 кв.м от покривната коннструкция жилището и около 7 куб.м. дърва за огрев. Спасена е къщата.

                        Пожарът е предизвикан от неправилно боравяне с открит огън. 

                  

         

          На 11 и 12.06.2007 година, под патронажа на Министъра на вътрешните работи Румен Петков, в КК “Албена” ще се проведат Осмите републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” – Албена 2007.                             

                        Организатори на спортното мероприятие са Национална служба “Пожарна безопастност и защита на населението” – МВР и  Министерството на образованието и науката.  Състезанията се провеждат и с  активната  подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта и на Българската федерация по пожароприложен спорт.

                     В борбата за призовите места на Осмите републикански състезания на МПО “ Млад огнеборец” ще включат 300 млади огнеборци от 28 –те младежки противопожарни отряди, победители в изключително оспорвани  районни и областните състезания, проведени през м. април и м. май 2007 тодина на територията на цялата страна. / Към момента на територията на страната има сформирани 674 младежки противопожарни отряда “Млад огнеборец”, в които членуват 9197 младежи и девойки. От 1999 година, когато по инициатива на НС”ПБЗН”- МВР и МОН е утвърден статута на младежките противопожарни отряди, броя на отрядите е нараснал 2.5, а членската маса 2 пъти./
                      Републиканското състезание на младите огнеборци ще се проведе по Правилата за провеждане на състезания на МПО” Млад огнеборец”, аналогични с Международния правилник на CTIF / Международна асоциация на пожарните и спасителни служби/ за провеждане  на младежки състезания по пожароприложен спорт. В предстоящата  надпревара ще бъдат излъчени отряди - победители / от І до ІІІ място / в двете състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”, както и в комплексното класиране.   
                      Паралелно с републиканските състезания, от 10 до 13 юни 2007 година в КК “Албена” ще се проведе и втория подготвителен лагер – сбор  на Националния младежки  противопожарен отряд “Млад огнеборец” за участие през м. юли в Швеция в XVI Международни младежки състезания на CTIF по пожароприложен спорт.
                               
                   Състезанията ще се проведат при следната протрама:
 
                   11.06.2007година
 

                 10.00 часа – Откриване на състезанията; КК”Албена”, голф игрище пред хотел “Добруджа”.

                  10.30 часа - Пресконференция

                  11.00 часа – Начало на състезанието в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”; КК”Албена”, голф игрище пред хотел “Добруджа”.

 

                   12.06.2007 година

 

                  10.00 часа – Начало на състезанието в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия”; КК”Албена”, футболен стадион “Албена – 1”.

                  17.00 часа  - Тържествено закриване  и награждаване на победителите, КК”Албена”, голф игрище пред хотел “Добруджа”.

                 

 

 

 

 

07.06.2007 г                                                                      ОД”ПОЛИЦИЯ”- ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД ”ПОЛИЦИЯ”- ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди