изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:00 EEST
ДНЕС ЗАПОЧВА ОБСЛЕДВАНЕТО НА ПРОПАДНАЛИ ОТ СУШАТА ПОСЕВИ    
НовиниДнес седем подкомисии към областния съвет по зърнопроизводство, по една за различните общини, ще започнат обследването на посевите в областта, за които има сигнали от собствениците им, че са пропаднали. Преди това всички общински комисии по земеделие и гори в областта ще обобщят подадените молби от земеделските производители. Огледът ще се извършва въз основа на тези молби. Все още няма поставен краен срок за подаване на молбите и потърпевшите стопани могат да поискат обследване на площите им, които са засегнати - напълно или частично от сушата, научи НДТ.

Припомняме, че на последното заседание на Консултативния съвет по зърното, в което участваха и представители на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, е станало ясно, че земеделските стопани от областта, които имат изцяло пропаднали посеви, ще бъдат обезщетени с 56,50 лева за пшеница и 43,90 лева за ечемик. Очаква се тези цифри да бъдат променени и с коефициент, който да отразява поскъпването на цените на торовете и горивата.
 


Сходни връзки

ДНЕС ЗАПОЧВА ОБСЛЕДВАНЕТО НА ПРОПАДНАЛИ ОТ СУШАТА ПОСЕВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди