изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
КРАСИМИР БАЛЪКОВ И ИГОР УСТИНОВ УЧАСТВАХА В СЕМИНАР В АЛБЕНА    
НовиниИзвестният футболист и треньор Красимир Балъков, който от 1998 г. е посланик на  SOS Kindersdorf  у нас, е участвал в семинарния модул на фестивала "Mediamixx 07" в Албена. Негова основна тема е била социалната отговорност на медиите и помощта им за разрешаването и  превенцията на важни проблеми на обществото. К. Балъков е споделил, че за него основната причина известни личности да се ангажират с подобни каузи е: "Защото нашето бъдеще са децата". Той е споделил още, че чувства, че е постигнал нещо в живота и трябва да помогне на тези, които нямат същите условия. Спомнил си и за първата си среща с малки деца без родители в SOS селището в Трявна, която го е трогнала и заразила с идеята завинаги.

В дискусията са били обсъдени и различните медийни кампании като войната по пътищата "Обади се, като стигнеш", кампанията в подкрепа на осъдените медицински сестри в Либия, за наводненията и други. Люба Ризова - директор на новините на bTV, е обяснила какво мотивира журналистите да се ангажират със социални кампании и отбеляза със съжаление, че "благотворителността и милосърдието в България все още се сблъскват с тежка администрация".
В дискусията е взел участие и посланикът на Unicef у нас Октавиан Билов. 
Големите социални проблеми и неврози на нашето време са били друга тема на дискусията във фестивалната шатра в Албена. Специален гост на събитието е бил  Игор Устинов, известен европейски скулптор и син на легендарния британски актьор Питър Устинов, в памет на когото е учредена фондация "Sir Peter Ustinov", отдадена на благотворителност. Големият актьор и интелектуалец е бил в продължение на 38 години посланик на добра воля на Unicef. Фондация "Sir Peter Ustinov" съществува от 8 години, разказва Игор Устинов, който е неин директор. Тя работи в две основни направления - благотворителност и превенция на психологически и социални проблеми. Сред многобройните успешни инициативи на фондацията са 2 училища за момичета в Кашмир, център за деца на родители, болни от СПИН в Санкт Петербург, благотворителни инициативи в Африка и в Латинска Америка, както и две конференции във Виена, посветени на борбата с предразсъдъците - расови, културни и религиозни, които продължават да разделят съвременния глобален свят.
 


Сходни връзки

КРАСИМИР БАЛЪКОВ И ИГОР УСТИНОВ УЧАСТВАХА В СЕМИНАР В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди