изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:42 EEST
Джордж Буш: Америка счита, че Косово следва да бъде независимо    
НовиниСофия. Президентът на САЩ Джордж Буш заяви на съвместната пресконференция с българския държавен глава Георги Първанов, че дълбоко оценява напредъка, отбелязан от България за изграждането на свободно общество, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Благодаря ви, че сте наш съюзник”, каза Буш. Била проведена прекрасна дискусия, както може да се очаква между приятели, каза Буш.

Впечатлен съм от прехода, който България осъществи към пазарна икономика. В момента редица фирми оценяват положението в България и го намират за добро. Който инвестира в страната, очаква възвръщаемост, очаква държавата да не се намесва. По въпроса за инвестициите Джордж Буш отбеляза, че са важни реформите за изкореняване на корупцията.
В съвместните разговори е бил засегнат въпросът за енергийните източници и разнообразяването на енергийните доставки. В момента заделяме огромни средства за нови технологии, които ще ни дадат възможност за разнообразяване на енергийните доставки и опазване на околната среда, каза Джордж Буш.
Той отбеляза, че приемането на България в ЕС е свидетелство за реформите, които България е извършила. ЕС и НАТО са големи постижения за вашата страна, подчерта Буш.
Буш заяви още: Обсъдихме Ирак – благодаря на президента и на българското общество за подкрепата в Ирак. Борбата там е трудна, знам че български семейства пострадаха в Ирак. Благодарим и за ангажимента в Афганистан и оценявам вашето желание да извършите тази трудна работа, необходима за това младите демокрации да оцелеят. Дълбоко оценявам вашата ангажираност към мира за бъдещите поколения, подчерта американският президент.
Голямо внимание е било отделено на въпроса за Косово в разговорите. Америка счита, че Косово следва да бъде независимо, каза американският държавен глава. Буш отбеляза, че е съгласен с думите, че независимостта на Косово е едно, но трябва да се изясни и на Сърбия, че за нея има ясна перспектива – членство в НАТО и ЕС.
Георги НИКОЛОВ
 


Сходни връзки

Джордж Буш: Америка счита, че Косово следва да бъде независимо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди