изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:14 EEST
БЪДЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ ПОСРЕЩНАХА ГОСТИ    
ОбществоДва дни поред при учениците от журналистическите паралелки на СОУ "Петко Рачов Славейков" гостуваха интересни видни личности.

 Председателят на Съюза на българските журналисти и член на Съвета за електронни медии Милен Вълков се срещна с тях в рамките на програмата за развитие на съвременната медийна култура на учениците, която започна с участието на младите славейковци на Международната конференция за свободата на словото във Варна. На пресконференцията присъстваха и ученици от ЕГ "Гео Милев". Бъдещите журналисти зададоха много и интересни въпроси - за модерните електронни медии, за контрола над телевизиите и радиата, за новините на турски език по националната телевизия, за мониторинга над някои медии, за европейските изисквания към съвременната журналистика. Гост-лектори до края на месеца ще бъдат проф. Бисера Занкова - медиен експерт към Съвета на Европа, и Огнян Златев - директор на Центъра за развитие на медиите в София.
В петък пред бъдещите журналисти лекция изнесе проф. Георги Марков, директор на Историческия институт при БАН. Повод за посещението беше искреното желание на младите славейковци да се включат активно в работата на инициативния комитет за издигане паметник на генерал Иван Колев. На своя гост те зададоха ред актуални въпроси, свързани както с предмета на лекцията - събитията от Първата световна война и тридневната Добричка епопея, така и с някои наболели проблеми - за качеството на учебниците, за опитите да бъде "демитологизирана" и унищожена историята ни, за политизирането на фактите от миналото и използването им за чужди на науката цели. Гости на срещата бяха зам.-кметът Ваня Балчева и директорът на училището Георги Георгиев.

 


Сходни връзки

БЪДЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ ПОСРЕЩНАХА ГОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди