изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 03:55 EEST
ДАМС ОСИГУРЯВА БЕЗПЛАТЕН СПОРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА    
Спорт

През юли учениците в Добрич ще могат да се занимават с шест вида спорт в три залиПрез лятната ваканция ще стартира третият етап от програмата “Ваканция и спорт - 2007” на Държавната агенция за младежта и спорта - за организиране и провеждане на спортни занимания за учениците през ваканционните месеци. Програмата се реализира за шеста поредна година.

В програмата на ДАМС са финансирани 103 проекта в 70 населени места, които обхващат над 35 вида спорт. Достъпът до спортните съоръжения е напълно безплатен за учениците. Те могат да ги използват срещу представяне на ученическата си карта. Програмата има за цел да приобщи учениците, които не се занимават системно със спорт и децата в неравностойно положение към спортове, които не са включени в учебната програма - стрелба с лък, спортна стрелба, плуване, картинг, езда, дартс, скуош, боулинг, както и към спортните игри – волейбол, баскетбол и футбол, съобщиха от Пресцентъра на ДАМС.

В отделните градове и населени места спортните занимания стартират по различно време, съобразено с интересите на децата. През това лято програмата разширява своите параметри, като се увеличава броят на по-малките градове и населени места, които са представили проекти в рамките на “Ваканция и спорт – 2007”. Вече са обхванати всички общини в областните центрове Кърджали, Хасково и Силистра. За пръв път са включени селищата - с. Минерални бани, община Тунджа, град Котел, община Ветово, където се организират занимания по спортни игри, туризъм, бадминтон, тенис на маса. За целта са осигурени инструктори, преподаватели и треньори, които ще показват първите стъпки в спорта на желаещите да спортуват деца. Медицински специалисти ще се грижат за здравето им.

Ръководството на Държавната агенция за младежта и спорта очаква за пореден път да предизвика интерес у учениците да спортуват и да подобряват физическата си дееспособност, да разнообразяват и да осмислят свободното си време, като по този начин се противодейства на негативните явления сред младите хора.

Чрез дейностите по утвърдените проекти на треньорите от спортните клубове се предоставя още една възможност за селекция на талантливи деца.

В проектите на организациите в населените места, където има домове за деца, лишени от родителски грижи, е обърнато особено внимание за тяхното активно включване в спортните дейности – Бургас, Добрич, Благоевград, Велико Търново, Разград и др. Чрез приобщаването на тези деца в спортните дейности се преодолява изолацията и се постига една от целите - интегриране чрез спорт на ученици от различните социални групи и ученици с различна етническа и религиозна принадлежност.

Партньори на ДАМС при реализирането на програмата “Ваканция и спорт” са общинските администрации, спортните клубове, ученическите спортни школи, регионалните инспекторати по образование, както и националните и регионални средства за масово осведомяване.

От 2 до 30 юли учениците от Добрич ще спортуват в зала “Добротица” футбол на малки вратички и лека атлетика. В “Русалка” сили ще премерят любителите на бадминтона, а в УСШ ще бъдат заниманията по волейбол, баскетбол и тенис на маса.

В Каварна от 1 юни до 14 септември ще има часове по плуване, съобщи за НДТ експертът на ДАМС в областта Милен Петров. НДТ 

 


Сходни връзки

ДАМС ОСИГУРЯВА БЕЗПЛАТЕН СПОРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДАМС ОСИГУРЯВА БЕЗПЛАТЕН СПОРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА
Автор: Anonymous да 2007-06-12 @ 18:25 EEST

защо се дават пари на вятъра! Някой проверил ли е какво се прави ?

ако Лечева знае за тази история няма да даде нито лев

например :

в усш се пие бира и така нататъка

ДАМС ОСИГУРЯВА БЕЗПЛАТЕН СПОРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА
Автор: Anonymous да 2007-07-16 @ 19:21 EEST
И децата от детските градини трябва даспортуват, но ги затварят точно през лятото, когато това може да се прави. Що за общинска политика? Всяка година едно и също. Никой не мисли за децата и учениците. Мисли се за нещо или някой друг но не и за тези за които се говори и се вземат парите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди